Hasan Özen
Hasan Özen
01 Mayıs 2020 Cuma 14:05
ASIRLIK TBMM, MİLLETİMİZ VE CUMHURİYETİMİZ SONSUZA KADAR YAŞAYACAKTIR

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, yok edilmek istenen ulusunu, düşmana karşı büyük bir zafer kazanarak kurtarmakla kalmamış, egemenliği kayıtsız şartsız millete teslim ederek, Türk Ulusunun aydınlık bir geleceğe yürümesi, çağdaş milletlerin seviyesine ulaşması için gerekli adımları atmıştır.

23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenlik kavramının temeli olarak, tam bir asırdır varlığını sürdürmekte ve milletimizin iradesini temsil etmektedir.

Türk Ulusunun varlığını koruma mücadelesi verdiği bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk ve milletin temsilcileri tarafından kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusun bağımsızlık  mücadelesinde hayati rol üstlenmiş, çok önemli sorumluluk almıştır.

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması, Türk ulusunun, seçtiği temsilciler aracılığıyla kendi kendini yönetme yeteneğine ulaşma becerisinin ve modern toplumlar arasına girme kararlılığının en önemli kanıtıdır.

Tüm bunları kurgulayan ve hayata geçiren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan etmiş ve aydınlık yarınlara, çağdaş bir geleceğe ancak iyi eğitilmiş çocuklarla ulaşılabileceğine dair en güzel mesajı vermiştir...

Ayrıca bu özel gün dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram. Nasıl güzel bir milletiz ki ulusal egemenliğimizi bir çocuk bayramıyla kutlayabiliyoruz.

Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, bilimin, aklın ışığında yetişen çocuklarımız ve gençlerimiz, ülkemizin aydınlık yarınlarını oluşturacaktır.

1 asırdır milletimizi temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, milletimizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağına inancımı belirtmek istiyorum.

Geleceğimiz olan çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, aydınlık yarınlara yürümek için Atatürk İlke ve İnkılaplarından ödün vermeden ilerlenmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyorum.

Başta çocuklarımız olmak üzere, hemşehrilerime ve milletimize barış, kardeşlik çağdaş bir gelecek diliyorum...

Bu zor günleri de ulusça atlatıp, çocukça sarılacağız birbirimize… İlk meclisimizin 100. kuruluş yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun.

Yine bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Zeydan Karalar

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol