Ulusal Manşet - Türkiye'den Haberiniz Olsun

iPhone Restore İşlemi Nasıl Yapılır?

Bilim ve Teknoloji

iPhone cihazlarda zaman zaman bazı problemler çıkabiliyor. Kullanıcıların şikayetleri üzerine her ne kadar stabil cihaz olsa da, problemler sonucunda bir restore işlemi uygulanıyor. Cihazı fabrika ayarlarına döndürmek isteyen ya da sıfırlamak isteyen kullanıcılar için bu yazımızda iPhone cihazında restore işleminin nasıl yapıldığını anlatacağız.

iPhone Cihazı Restore Ederken Neler Yapılmalı?

Özellikle vurgulamak gereken tek şey; restore işlemini yaparken ya da yaptıktan sonra eğer cihazın yedeklemesi alınmadıysa, yüklü olan tüm içerikler ve bilgiler otomatik olarak silinir. Bu yüzden restore işlemine başlamadan önce cihazda yer alan ya da lazım olduğu düşünülen tüm içerik ve bilgilerin yedeklerinin alınması gerekiyor.

Yapılması gereken ilk adım cihazı iTunes uygulaması yardımıyla PC’ye bağlamak ve sol üst bölümde bulunan iPhone simgesine tıklamak. Ekrana gelen pencereden iPhone’a geri yükle seçeneğini tıklayarak yedekleme işlemine başlayın. Uzun bir işlem olan yedekleme işleminden sonra yine ekrana gelen pencereden bu sefer geri yükle seçeneğine tıklayın ve asıl işlem olan restore işlemini başlatın. Bu süre zarfında cihazın bağlantısı hiçbir şekilde kesilmemelidir. Restore işlemi bittikten sonra cihaz otomatik olarak kendini yeniden başlatacaktır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.