Hasan Özen
Hasan Özen
07 Ocak 2019 Pazartesi 10:17
Vali Köşger, Efeler İlçesi Yeni Sanayi Esnafları İle Bir Araya Geldi

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aydın Demirciler Odası Başkanı Muhammet Ali Künkçü, esnafın yaşadığı tüm sıkıntıları çok rahatlıkla Aydın Valisi Köşger’e ilettiklerini belirtip, Vali Köşger’in talep ve sorunları esnaftan dinlemek istediği için bu toplantıyı tertiplediklerini söyledi.
 
Aydın iklimi ortalamasına göre daha soğuk bir günde bu toplantıyı düzenlediklerini, ancak sanayi esnafının yüzündeki sıcaklık içlerini ısıttığını belirten Vali Köşger, “Biz buna benzer toplantılarımızı ilçelerimizde de yapıyoruz ve daha önce Efeler 1. Sanayi Sitemizde de yapmıştık. Bugün de gelen talepler üzerine benim mesai arkadaşları ve kurum müdürlerimiz ile birlikte sizlerleyiz. Bizim anlayışımız her zaman ‘Devleti yaşat ki, millet yaşasın’ olmuştur. Yani sizler yaşayacaksınız, çalışacaksınız ve kazanacaksınız, üreteceksiniz, vergi vereceksiniz ve devletimizde var olmaya devam edecek. O anlamda rahmetli Turgut Özal’ın bir sözü vardı, ‘Orta direk’ diyordu esnaflarımıza. Biz bugüne dek hiçbir zaman devletsiz kalmamışız. Her gittiğimiz ortamda kendi devletimizi kurmuşuz. ‘Türk balası kurt olur, Bastığı yer yurt olur’ yani biz gittiğimiz yeri vatan yapıyoruz, yurt yapıyoruz, bundan şüphe yok. Her yıl Ahilik kutlaması yapıyoruz ve bunu bir düzen ve intizamı kurmak için. Bugün burada sizlerin yaşadığı sıkıntılar ve talepleri gerekli muhatapları ile birlikte gidermek için bulunuyoruz. Sizler ürettikçe ebet müddet var olacağız, devletimiz var olacak. Ben buraya konuşmaya değil sizleri dinlemek için geldim” diyerek, sanayi esnafının sorunlarını dinledi.
 
Konuşmaların ardından esnaflar, Vali Köşger’e taleplerini iletti. Sorunların gerekçesini ve çözüm yollarını gerekli kurum müdürlerine not aldırırken, toplantıda bulunmayan birim müdürlerine telefonla arayıp sorunların giderilmesi için talimat verdi. Toplantıya katılan konuklar ile sanayi esnafına pilav, ayran dağıtıldı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol