Hasan Özen
Hasan Özen
07 Ocak 2019 Pazartesi 11:47
BİLECİK POMEM'DE MEZUNİYET TÖRENİ

Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, POMEM'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, POMEM'in bilim ve teknolojik gelişmeyi yakından takip ettiğini, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, devletin varlığına ve bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne duyarlı, halkla iyi ilişkiler kuran, milletin değerlerini özümsemiş, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne dayanan, saygılı, disiplinli, çağdaş ve aydın Türk polisini yetiştirmek için kurulduğunu dile getirdi. 
 
Polis adaylarının almış oldukları eğitimden sonra, meşakkatli ve onurlu bir yolculuğa çıktıklarını ifade eden Vali Vekili Taşdöğen, şöyle konuştu: 
 
''Bu yolda ülkemiz ve milletimize yakışır bir şekilde görev yapacağınıza ve ilerleyeceğinize hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Devletimizin temel kurumlarıyla varlığını devam ettirerek, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, mesleğinize olan inancınız, heyecan ve saygınızla mümkün olacaktır. Meslek hayatınız boyunca devlete sadakatten ayrılmayacak, gerek meslek gerekse sivil hayatınızda asli görevlerinizden olan, yoksula, düşküne, garibana, yardıma muhtaç olanlara hizmet etmeyi, kendinize düstur edineceksiniz. Herkesin mutlaka bir hedefi olmalıdır. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle meslek hayatınızda kendinize doğru hedefler belirleyin. Hedefe ulaşmada, aldığınız eğitim, iradeniz, azminiz ve kararlılığınız size yol gösterecektir. Başarılı olmak adına dikilecek, dik duracak, engelleri bir bir aşacaksınız. Dürüst olacaksınız, kimsenin hakkını yemeyeceksiniz. Kimsenin hakkından kimseye yedirmeyeceksiniz. Hiçbir kimseye ya da örgüte, hele hele hiçbir cemaate ya da şeyhe bağlı olmayacaksınız. Bağlı olacağınız tek bir yer vardır, o da büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Devletimizin anayasası ve kanunlarıdır. Hiç kimsenin devlete el kaldırmasına müsaade etmeyeceksiniz, devlete laf söyletmeyeceksiniz. Devlete isyan eden hainleri topyekûn imha edeceksiniz. Gücünüzü mutlaka adaletten, hukuktan, haktan ve halktan alacaksınız. Polis teşkilatı, bugüne kadar çağdaş hukuk devleti anlayışıyla, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak ve devletin bölünmez bütünlüğünü korumak için gece gündüz demeden çalışmış, bu uğurda gerektiğinde canlarını ve kanlarını feda etmekten kaçınmamışlardır. Büyüklerinizin gösterdiği fedakarlıkları kendinize örnek edineceksiniz. İçinizde memleket sevgisi ve vatan aşkı olduğu müddetçe içinizden bir öldükçe, bin dirilen nice Ömerler, Fethiler ve Altuğlar çıkacak.''
 
Mezun olan polis adaylarının ailelerine de seslenen Vali Vekili Taşdöğen, ''Alilerimizi, buradan bütün sevgi, saygı ve samimiyetimle kutluyorum. Çünkü milletine hizmet edecek evlatları yetiştirdiniz ve bugünlere getirdiniz. Bundan sonra da onların her başarısında gurur duyacak, evlatlarınızı görevlerinde ve hayatlarında sürekli destekleyeceksiniz. Biliyorum ki bugüne kadar çok zahmetler çektiniz. Nihayet bugün bu özveri ve çabalarınızın karşılığını alıyorsunuz.'' diye konuştu. 
 
Vali Vekili Taşdöğen, 2019 yılının sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi temennisinde bulundu. 
 
POMEM Müdürü Suat Günbey de mezun olan öğrencilerin 2023 ve 2071 vizyonlarına sahil Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, cumhuriyetin kazanımlarının farkında, insan hak ve hürriyetlerine saygılı ülkenin milli ve manevi değerlerine sadık polisler yetiştirildiklerini kaydetti. 
 
4 aylık çalışma takviminde yoğun bir eğitim faaliyeti gerçekleştirdiklerini anlatan POMEM Müdürü Günbey, ''292 öğrencimiz eğitimlerini tamlayarak yemin merasimi sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) kadrolarına polis memuru olarak atanacaklardır. Ülkemizin bu gün ihtiyacı olan her türlü şartlarda görev yapabilecek polisler yetiştirmeyi hedef edindik. Gerçek hayatta karşılaşılan vakaları, örnek olay çözümleri ile mesleki pratiklerini geliştirdik. Görev yaparken millete devletin şefkatini hissettirirken karşılarına çıkan hainlere gereken dersi vereceklerine şüphem yok.'' dedi. 
 
Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Mustafa Cebe, Belediye Başkanı Nihat Can, Vali Yardımcıları Burhan Terzioğlu ve Rahmi Köse, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu ve İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile diğer protokol üyelerinin yanı sıra ailelerin de katıldığı törende, dönem birincisinin yaş kütüğüne plaket çakması, dereceyle mezun olan öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi, yemin töreni ve polis marşının okunmasının ardından sona erdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol