Hasan Özen
Hasan Özen
07 Ocak 2019 Pazartesi 11:44
SARIKAMIŞ HAREKATI'NIN 104. YILI

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Nihat Can, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile gençler ve vatandaşlar, yürüyüş öncesi saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. 
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, bugün 104 yıl önce Sarıkamış'ta Allahuekber Dağlarında donarak şehit olan 90 bin vatan kahramanını yad etmek için toplandıklarını söyledi. 
 
Mehmetçiğin Sarıkamış'ta bütün imkansızlıklara rağmen müthiş bir kahramanlık örneği gösterdiğini, vatanını canı pahasına korumayı bildiğini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:
 
''Allahuekber dağları bu milletin din, namus ve vatan uğruna nasıl bir bedel ödediğine şahit olmuştur. Bugün tarihimizin en dramatik savaşlarından birinin anma günüdür. Bizim tarihimizde zaferler kadar acılarda büyük yer tutar. Yemen Kızgın, çöllerde, Çanakkale derin sularda, Sarıkamış'ta dondurucu soğukta şehit olan Anadolu çocuklarının destansı mücadelesini anlatır. Anadolu toprakları kadar vatan tanımına uyan başka bir toprak parçası yoktur. Vatanımız kolay kazanılmadı bunu çok iyi bilmeliyiz. Eğer bugün burada rahat bir şekilde özgürce nefes alabiliyorsak, aziz şehitlerimizin bizler için verdiği nefeslerin sayesindedir. İşte bu da gençlik olarak bizim görev ve sorumluluğumuzu kat kat kahraman artırmaktadır. Mehmetçiklerimiz, Malazgirt'te, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de ve daha nice savaşta bu cennet vatanımız için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmişlerdir. Şehitlerimizin mirasına sahip çıkarak onlara hayırlı bir evlat olacağınıza inancımız tamdır.'' 
 
2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan askerlerin de bulunduğu yaklaşık iki bin kişilik grup, ''Sarıkamış Türküsü'' eşliğinde, ellerinde Türk bayraklarıyla Şeyh Edebali Türbesi'ne geldi. 
 
Burada yapılan duanın ardından Vali Şentürk ve Belediye Başkanı Can, katılımcılara çorba ikram etti. 
 
Daha sonra Vali Şentürk, beraberindekilerle birlikte Şeyh Edebali Türbesini ziyaretinin ardından Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini gezerek, ilgililerden bilgi aldı. 
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol