Hasan Özen
Hasan Özen
11 Ocak 2019 Cuma 15:23
“GÖZETİMSİZ SINAV UYGULAMASI” İlimizde Başladı

İlimiz Merkez Hikmet Akın Ortaokulunda 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı 1. dönemi 2. yazılı sınavlarının gözetimsiz olarak yapılması planlanmıştır.  Okulun mevcut 464 öğrencisi ile tüm derslerde 28 Aralık 2018 – 4 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek tüm yazılı sınavlarda öğretmensiz ve gözetimsiz sınav uygulaması yapılacaktır.  Başlama saatleri sabah 10.30, öğleden sonra 13.00 olarak belirlenmiştir.
Bu konu ile ilgili öğretmen ve öğrenciler bilgilendirilmiş, öğrenciler de güven duygusu ve dürüstlüğün insani kazanımlarda ne kadar önemli olduğu vurgusu yapılarak, yapılacak uygulamaya bu ruh, inanç ve hazır bulunuşluk düzeyi ile girmelerine yönelik eğitimler verilmiş, ön hazırlıklar yapılmıştır. Hikmet Akın Ortaokulunda yapılacak olan uygulama ülke genelinde yapılanlardan farklı olarak, ilk defa 400 üzerinde öğrenci mevcudu bulunan ve tüm dersleri kapsayacak şekilde yapılan ilk uygulama olacaktır.
Bu kapsamda gözetimsiz sınavlarının ilki Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı’nın katılımıyla Hikmet Akın Ortaokulunda gerçekleştirildi. Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı öğrencilerin sınavı öncesi yaptığı açıklamasında “Milli Eğitim Bakanımızın bir sözü ile başladı. “Bir okul gözetmensiz sınav yapsın ve bende varım desin" sloganı ile başladı ve ülkemize yayılıyor. İlimizde Hikmet Akın Ortaokulumuzda bu sıvımızı yapıyoruz. Şuan itibariyle ilimizde bu okulumuzda bizde varız dedi. Gözetmensiz sınav yapılıyor. Saat 10.30 itibariyle sınavımız başlayacak. Sınav sırasında hiç öğretmenimiz olmayacak öğrencilerimiz sınav kâğıtlarını aldıktan sonra kendi kendilerine yapmak suretiyle sadece kendi bilgilerine güvenerek neler yapabileceklerini gösterecekler. Çocuklarımızın içinde var olan dürüstlük öz güven erdem duygusunu biz küçük bir çaba ile ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Zaten çocuklarımızda yaratılış olarak bu güzel duygular var. Bizde bu duyguları ortaya çıkarmak için uğraşıyoruz.  Bu sınavlarımız dalga dalga tüm ilimizde ve ülkemizde bu sınav sistemi yaygınlaşacaktır. Bu uygulamanın öğrencilerimizin gelişimine maddi manevi gelişimine, erdem ve ahlak gelişimine faydası olacaktır.” ifadelerinde bulundu.
Sınav öncesinde, Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı, Hikmet Akın Ortaokulunda Eğitim Alanlarının (Okulöncesi, Türkçe ve İngilizce sokağı uygulamaları) açılışını gerçekleştirdi. Sayın Valimiz Eğitim Alanlarının yapımında emeği geçen öğretmenlerimize plaket verdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol