18 Ağustos 2016 Perşembe 12:19
Çocuk Büyüten Kişilerin Tavsiyelerini Dinleyin

Anne ya da baba olmak büyük bir sorumluluktur. Her ebeveyn yetiştirdiği çocuktan sorumludur. Çocuğunun vefalı, anlayışlı, hırçın, yalancı ya da adil ve hakkaniyetli biri olması genelde yetiştirme tarzı ve çevreyle ilgilidir. Bireylerin çocukluk dönemlerinde yaşadığı travmalar, yediği dayaklar ya da olumsuz telkinler geleciğini ve kişiliğini olumsuz etkilemektedir. Aynı şekilde pozitif ve ılımlı telkinler de gelecekte o çocuğun insanlara ve çevreye karşı güvenli ve dik durmasını sağlar. Şüphesiz en büyük başarı özgüvenli olmaktır. Özgüvenli bireyler yetiştirmektir.

 Çocuklara Nasıl Davranılmalı?

Çocuğunuza nasıl yaklaşmanız gerektiğini bilmiyorsanız Çocuk Büyüten Kişilerin Tavsiyelerini Dinleyin Tecrübeli birinden duyduklarınız belki de yaşama ihtimalinizin olduğu olumsuzlukları engelleyecektir.

 Güven Aşılamak:

Bazı bireylerin içine kapanık ve güvensiz oluşu, başarısızlık korkusu yaşaması o güne kadar duydukları negatif ifadelerden kaynaklanmaktadır. Bir çocuğu sürekli eleştirmek ve başaramadığını söylemek aslında o çocuğa sen bundan sonra da başarılı olamayacaksın cümlesini aşılamaktır.

Belli olaylar sonrasında işittiği bu olumsuz telkinleri bilinçaltına yerleştiren çocuk bundan sonra bu telkinleri doğrulamaya ve kendisi de inanmaya başlayacaktır. Bu nedenle çocuklarınıza "yapamazsın, edemezsin" ya da "bunu niye yaptın" gibi sorgulayıcı ve suçlayıcı ifadeler yerine daha olumlu ifadelerle yaklaşmanız yapıcı olacaktır.

 TV İzlerken Dikkat Etmek:

Televizyonlardaki her program çocuklara uygun değildir. Olumsuz örnek içeren programlar çocukların bilinçaltına yerleşir ve zamanla kişiliğini etkilemeye başlar. Bu nedenle aileler çocuklara televizyon konusunda dikkat etmelidir. Aslında genel olarak TV izlemek yerine çocuklarınızla gerçek hayatı paylaşmanız önemlidir.

Çocuklar sürekli olarak ebeveynlerini ve çevresini gözlemler. Hatta onları taklit eder. Bu nedenle çocuklara daima örnek davranışlarla yaklaşmak gerekir. Onlara yalan, kavga gibi kötü özelliklerin yanlış olduğunu; sevgi, saygı gibi olumlu davranışların sergilenmesi gerektiğini öğretmek gerekir.

 

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 18.08.2016 12:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol