12 Kasım 2016 Cumartesi 16:50
E Okul Veli Bilgilendirme, VBS Sistemini  Veliler nasıl Kullanıyor?

Teknoloji artık hayatımızın bir parçası oldu. Eğitim sistemi de bu gelişmelerden olumlu etkilenmiş durumda. E okul Veli Bilgilendirme Sistemi ( VBS ) ile öğrenciler ve Veliler okuldaki güncel gelişmeleri portal üzerinden takip etme fırsatı buluyorlar.Öğrencinin not bilgileri, devamsızlık durumu,sınav tarihleri ve birçok bilgi e okul üzerinde.

Veliler öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri ile sisteme erişerek sisteme eklenen bilgilerden faydalanabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ), bundan yaklaşık 10 yıl önce e okul sistemini devreye soktu. Okul yönetimi ve bilgi akışı sistem üzerinden yapılmaya başladı. İlk başlarda bazı sorunlar olsa da kısa sürede eksiklikler giderildi ve sistem daha da gelişerek günümüze ulaştı. E okul ile internetin olduğu her yerden okul bilgilerini alabilir öğrencinin gidişatı hakkında veri alabilirsiniz. Sistem özellikle veliler açısından büyük kolaylıklar sağladı. Artık öğrenciye dair bir çok güncel bilgi online olarak öğrenilebiliyor.

E okul Veli Bilgilendirme Sistemi ( VBS ) ile Veliler çocuklarını uzaktan takip etme fırsatı buluyor. Sistem üzerinden okul devamsızlıklarına kolayca erişmek mümkün. Okul Personeli sistemi düzenli olarak güncelliyor. Güncel verilerden MEB ve veliler diledikleri zaman kullanarak bilgi alabiliyorlar. Ayrıca öğrenciler yazılı tarihlerini ve ders notlarını sistem üzerinden görebiliyorlar. Dünyaca meşhur bir e okul sistemimiz var artık. Çünkü bir çok ülke eğitim uzmanı e okul için ülkemizi ziyaret etmekte ve sistem hakkında bilgi almakta.

İlerleyen yıllarda e okul  gibi sistemlerimi daha da gelişecek. Çünkü online olarak her zaman sistemi kullanan öğrencilerimiz artık kod  yazmaya başlıyor. Bir çok okulda pilot olarak uygulamaya konulan dersler diğer okullarda da yaygınlaşınca e okul benzeri sistemleri yazabilen öğrencilerimiz yetişecek demektir.

Bu gün Türkiye’de milyonlarca kişi günlük olarak e okul veli bilgilendirme sistemini kullanıyor. Hiç ayağa kalkmadan veriler direk ellerindeki telefonlara geliyor.  Meb yakın bir zamanda mobil sistemi de devreye koydu. Artık internetin olduğu her yerden e okul veli bilgilendirme sistemine ulaşmanız mümkün.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 12.11.2016 16:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
e okul veli Vbs 2016-11-13 13:56:26

E okul sistemini keyifle kullanıyoruz.. Güzel bir sistem. E okl veli bilgilendirme ile öğrencinin okul durumu hakkında bilgi alıyoruz..