Hasan Özen
Hasan Özen
04 Mayıs 2020 Pazartesi 16:03
ÖĞRENCİLERİN HAFIZLIK EĞİTİMİ İÇİN İL MÜFTÜLÜĞÜ İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde "Okul-Kur'an Kursu İşBirliğine DayalıÖrgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Protokolü"nü imzaladılar.
İmzalanan protokol ile örgün ve yaygın eğitim kapsamındaki din eğitimi ve öğretimi faaliyetlerinde, İl Milli Eğitim ve İl Müftülüğü iş birliği çerçevesinde, örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin, haftalık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim öğretim süreçlerinin etkin, verimli, sistematikbir şekilde gerçekleştirilmesi, mesleki,  akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişimlerinin desteklenmesi amaçlamaktadır. 
Protokolle, hafızlık eğitiminin ortaokul düzeyinde yapılması, öğrencilerin hafızlık eğitimi için ilgi, istidat ve kabiliyeti olanlar arasından seçilmesi, hafızlığa 5. sınıfta başlanması 6. sınıfta tamamlanıp 7. ve 8. sınıflarda pekiştirilmesi, öğrencilerin okul ortamından ailesinden sosyal çevreden uzak kalmadan örgün eğitimden azami düzeyde yararlanarak hafızlık eğitimi alması ve öğrencilerin akademik öğrenme açısından velilerin beklentilerinin karşılanması hedeflenmektedir. 
Protokole göreİl Müftülüğü, Karaman Hafız İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilecek faaliyetlerde işbirliği yaparak gerekli desteği sağlayacak. Öğrencilerin hafızlık sürecinde talep olması halinde Kuran Kurslarında yatılı olarak eğitim görmelerine imkân sağlanacak. İmzalanan protokol çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise proje kapsamında okul müdürlükleri aracılığıyla öğrenci ve velilere yönelik tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları yapacak.     
Protokol imza töreni, her iki tarafın hayırlı olması dilekleriyle son buldu.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol