27 Ağustos 2016 Cumartesi 14:01
Tanıtım Yazısı Kelime Sayısı Ne Kadar Olmalıdır?

Yazı yazmak ve internet sitelerinde yayınlatmak son birkaç yıldır çok yaygınlaştı ülkemizde. Tanıtım yazıları çokça yer almaya başladı değerli sitelerde. Çünkü iyi bir tanıtım yazısı sahibini internette her zaman temsil eder.

Hemen hemen hepimiz küçükken günlük yazmışızdır. Umursamazca savruk kelimelerimizin sayısına hiç dikkat etmeden. Daha sonra blogger terimi hayli yaygınlaştı ve bu kez günlüklerimizi elektronik ortamda yazmaya başladık. Birkaçımız başarılı oldu fakat hüsrana uğrayanlar başarılı olanlardan daha fazlaydı. Başarılı olanlar ünlü oldu belki kitapları çıktı, filmlerde oynadılar fakat yazmaya devam etmek zorundalardı. Biz başarılı olamayan tarafı ele aldık. İçerik Kelime Sayısı Ne Kadar Olmalıdır.

Tanıtım yazıları yayınlama için bizden iletişim bölümünden bilgi alabilirsiniz.

Yazı yazmanında bir inceliği vardı ama bunu hep göz ardı ettik. Kelimelerin seçilişi, kullanıldığı yer, kelimelerin sayısı olmak üzere üç ana maddede değerlendirelim. Kelimelerin seçilişi, en önemli noktalardan biridir. Kelimeler yazımıza uygun ve argo diye tabir ettiğimiz dilde olmamalı. Yazım kurallarına uygun olacak şekilde uygun yerlerde kullanılmalı. Kullanıldığı yerlerde ise, seçtiğimiz en uygun kelimeyi nokta atışı yaparcasına bir yerde kullanmalıyız. Bazen sıradan kelimeler bile yerine göre kullanıldığında oldukça etkili olabiliyor.

Günlük hayatımızda bunu insanlarla sohbet ederken göz teması kurmaya benzetebiliriz. Göz teması ne kadar önemliyse kelimelerin kullanıldığı yerde karşımızdaki kişiyi etkileme açısından o kadar önemlidir. Son maddemiz olan kelimelerin sayısı ise yazımızın türüne göre değişiklik göstermektedir. Tıp, hukuk gibi alanlarda yazdığımız yazılar objektif olmakla beraber sadece bilgiye yer verildiğinden dolayı ( konusuna göre ) genelde daha kısa olmaktadır. Diğer yazılarımızda ise özgürlüğe sahibiz diyebiliriz.

Herhangi bir sınırlama olmadan dilediğinizi blog sayfanızda veya sosyal medya hesaplarınıza yazabilirsiniz. Fakat insanlar fazla özgürlüğü sevmiyor ki yazdığınız uzun uzun yazıların muhtemelen yarısında okumaktan vazgeçeceklerdir. Güncel ve çok ilgi çekici bir konu olmadığı takdirde uzun yazı yazmaktan kaçının maksimum 200-300 kelime ile sınırlandırılmış yazılar hem okuyucuyu fazla sıkmaz hem de yazarı fazla yormaz ve yazılan yazının ana hatlarıyla laf kalabalığı yapmadan hitap ettiğimiz kitleye kolaylıkla seslenebiliriz.

 

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 27.08.2016 14:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol