15 Eylül 2016 Perşembe 10:05
Altın Ne Zaman Düşer?

e-karaman.com - Altın fiyatları sürekli bir değişim halindedir. Altın fiyatları yatırımcıları da yakından ilgilendirir. Yaz sezonu yani düğün sezonun da altın fiyatlarının düşmesi birçok kişiyi mutlu etmektedir. Dünya ekonomisinin durumu, ülke içi ve dışındaki karışıklıklar, petrol fiyatları, arz talep meselesi gibi birçok nedenden dolayı altın fiyatları değişkenlik göstermektedir.

Altın Ne Zaman Düşer sorusuna cevap vermeden önce altını yükselten birkaç faktörden bahsetmemiz daha iyi olacaktır. Enflasyon altını etkileyen önemli parametrelerden bir tanesidir. Enflasyonun yükselmesi altın fiyatlarının artmasına neden olmaktadır. Döviz kurlarının yükselmesi de aynı şekilde altın fiyatlarını arttırmaktadır. Altın fiyatlarını düşüren etmenlere geçersek eğer en önemlisi altının dolarla olan ilişkisidir.

Altın Dolar ilişkisi

Dolar deyince aklımıza Amerika gelmektedir. Bu sebepten dolayı doları en çok kullanan ülke olan Amerika altın fiyatlarında oldukça etkilidir. Altın ve dolar ters orantılıdır. Altın düşerse dolar yükselir. Dolar düşerse altın yükselir. Amerika’da bir kriz yaşanması halinde dolar bu krizden fazlasıyla etkilenecektir dolayısıyla altın da bu durumu takip edicektir. Yani altın dolar üzerindeki etkisiyle Amerika adeta dünya ekonomisine yön vermektedir. Altının düşüşe geçmesine sebep olan bir diğer nedense tarım ürünlerinin hasılatının kötü olmasıdır.

Altındaki Değişimin Sebebi Ne?

Ülkemizde düğünler genellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Bu yüzden yaz aylarında altına talep artmaktadır. Altın talep arttığını görünce yükselişe geçen bir durum sergiler. Öte yandan teknolojik eşyalar talebin artması ise altını düşüren bir etmendir. Çünkü altına verilecek olan para teknolojik aletlere verilmektedir.

Bu da altına olan talebi azaltır ve fiyatları düşüşe geçer. Söyleyebileceğimiz bir diğer neden ise ülkedeki siyasi karışıklıklardır. Ülkenin karışık bir ortama doğru gitmesi, yönetimin bozulması veya değişmesi, kriz ortamı oluşması gibi her türlü kötü zeminde bulunan bir ülke altın fiyatlarının yükselmesine sebep olur. Sonuç olarak altın alırken ve satarken yukarıda belirttiğimiz durumları göz önünde bulundurmalı ve dikkatli bir şekilde altın piyasasına girmeliyiz

e-karaman.com

Son Güncelleme: 15.09.2016 10:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol