13 Kasım 2016 Pazar 11:28
Ankara’yı Ballandıran Arıcılara bilgi verildi
Ankara - Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce dağıtılan arılı kovanlardan almaya hak kazanan arıcılara, bilgilendirme toplantısı yapıldı.
   
Muhabirimizin edindiği bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi'nde Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, Ankara Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selçuk Solmaz ve Büyükşehir Belediyesi Kalkınma Projeleri Şube Müdürü Mevlüt Oğuz, Ankara genelinde daha önce dağıtılan arılı arı kovanları almaya hak kazanan arıcılarla bir araya gelerek ayrıntılı bilgiler verdiler.
 
 “Ankara’yı Ballandıran Arıcılar”, dağıtılan arı kovanları hakkında talep ve şikayetlerini dile getirirken, Daire Başkanı Güven, soruları ayrıntılarıyla cevaplandırdı. Ankara’da arı yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla amatör arıcılara arı kovanı dağıtıldığını belirten Özgür Güven, “Ankara’da bu derece büyük ve takipçi bir projeyi ilk defa yapan bir kurum olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ankara’da arı yetiştiriciliğini geliştirene kadar, kovan dağıtımlarına ve desteğe devam edeceğiz” dedi.
   
Amatör arıcıların, arı yetiştiriciliğinde yaşadıkları zorlukları bilmedikleri ve yanlış bildikleri konular hakkındaki soruları cevaplayan Güven, dağıtılan arıların Ankara arısı olduğunu ve bölge iklimine elverişli olduğunu belirtti. Güven, bu yıl kuraklık şartları nedeniyle yeterli üretim yapılamadığını söyledi.
 
-BÜYÜKŞEHİR’DEN BAL ANALİZİ

Güven, arı yetiştiricileri için bal analiz laboratuarı kurmak üzere çalışma yaptıklarını da belirten Daire Başkanı Özgür Güven, balların analizini yaparak, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan satış mağazalarında satışa sunacaklarını açıkladı.

Güven, “Gökkuşağı Kamu Pazarı’nda hali hazırda satış yerlerimiz bulunuyor. Buna ilave olarak Sıhhiye Çok Katlı Otopark altında yine bir satış mağazamızı açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

 Arıcılardan gelen "bal ormanı" taleplerinin de değerlendirileceğini kaydeden Güven, “Benim en çok yapmak istediğim projelerden biri de bal ormanı oluşturmak. Siz isteyin, bölgeninizde bal ormanı yapılabilecek alanları söyleyin. Orman Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimizi yaparak, çalışmalara başlayalım” şeklinde konuştu. 
Son Güncelleme: 13.11.2016 11:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
arıcılık 2016-11-13 13:52:07

Ankara arıcıları adınagüzel bir haber. Türkiye de arıcılık gelişti.