15 Ocak 2017 Pazar 19:24
Arıcılık kredisi veren bankalar

Arıcılık ülkemizde yaygın olarak yapılan bir iş. Meslek olarak ve ek iş olarak yaptığımız arıcılığı bazen geliştirmek ve daha etkin yapmak isteriz. Birçok banka arıcılık kredisi vermektedir.

Arıcılık Kredisi Nedir?

Arıcılık yapan girişimciler ve arıcılık yapmak isteyenler devlet tarafından desteklendiği gibi özel finansal şirketler tarafından da destek alabiliyorlar. Aracılık kredisi ile yaptığı işi büyütmek isteyenlere veya aracılık sektörüne girmek isteyen kişilere finansman sağlamak amaçlanıyor. Aracıların finansal ihtiyaçlarına hemen hemen her banka cevap veriyor. Gerekli şartların taşınması halinde aracılık kredisi veren bankalara müracaat edilerek arıcılık kredisi alınabilir.

Arıcılık Kredisi Alabilmek İçin Gerekli Şartlar

Arıcılık kredisi alabilmek için arıcılık yaptığınızı belgelemeniz gerekiyor. Yani arıcılık kredisi alabilmek için Bal Üreticileri Birliğine üye olmanız gerekiyor. Arıcılık kredisi genelde arı kolonisi artırımı ve arıcılık ekipmanı alımı finansmanı için veriliyor. Arıcılık kredisi alınabilmesi için arı kolonisi sayısı 50 ya da 50’nin üzerine çıkarılması gerekiyor. Ayrıca artılı kovan, yeni kovan, maske, körük, el demiri, bal süzme makinesi, polen kurutma makinesi, çiftleştirme kutusu, ana arı kafesi, ana arı ızgarası alımı için arıcılık kredisi kullanılabilir.

Arıcılık Kredisi Veren Bankalar

Ziraat Bankası arıcılık kredisi veren bankalar arasında yer alıyor. Ziraat Bankası koloni sayısının 50 veya 50 üzerine çıkarılması karşılığında ve arıcılık ekipmanı alınması halinde arıcılık kredisi veriyor. Ziraat bankası arıcılık kredisine çiftçi belgesi, nüfus cüzdanı, işletmenin gelir tablosu, teminatlara ilişkin belge ve tarımsal işletmenin tevsik edici belgesi ile Ziraat şubelerinden başvurabilirsiniz.

TEB arıcılık kredisi ile arıcıların kovan, petek, şeker alımı gibi masraflarını finanse ediyor. TEB arıcılık kredisini 12 ay vadeli ile sunuyor. TEB arıcılık kredisine Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi, nüfus cüzdanı, ikametgah belgesi, tapu belgeleri ve arıcılık belgesi ile TEB şubelerine giderek başvurabilirsiniz.

Şekerbank İl Arı Yetiştiricileri Birlikleri’nin aktif üyelerinin ve tüzel kişilerin arıcılık faaliyetlerini finanse ediyor. Şekerbank arıcılık kredisini 36 ay vadeli ile kullanıma sunuyor. Ayrıca Şekerbank arıcılık kredisini alabilmek için İl Arı Yetiştiricileri Birliği’nin en az 1 yıl üyesi olunması gerekiyor.

Son Güncelleme: 15.01.2017 22:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol