27 Ağustos 2016 Cumartesi 10:16
Ev Kirası Nasıl Ödenir?

Yıllardır şehir şehir, ev ev dolaşan bir kiracı olarak size bir kaç temel bilgi vermek isterim. Kiralık bir eve tasındınız ve sözleşmeyi yaptınız. Öncelikle dikkat etmeniz gereken kirayı ödediğinizi kanıtlayabilecek bir belgenin mutlaka elinizde olmasıdır. Ev sahibi sizinle aynı apartmanda oturuyor ve ödemeyi elden yapıyorsanız mutlaka kirayı ödediğinize dair imzalı bir belge alın. Ev sahibiniz başka şehirde yaşıyor ve kiranızı havale ile yapıyorsanız dekontu mutlaka saklayın ve muhatap olduğunuz emlakçıdan senetlerinizi gününde alın.

Kiranızın gecikebileceğini düşünüyorsanız ev sahibinizi haberdar edin ve sebebini açıklayın. Kontratınız bitmeden sizi evden kimsenin çıkaramayacağını unutmayın bu yüzden ellerine koz vermeyin. Kiranız düzenli ödendiği zaman iki tarafında mutlu olmasını ve bu sizin evinizde daha uzun süre oturabileceğinizi sağlayabilir. Ev sahibiniz ile aynı apartmandaysanız onunla kuracağınız yakın ilişki kira ödemelerinizde size çok yardımcı olacaktır. Peki, Ev Kirası Nasıl Ödenir

Kira ödemek ben dâhil çoğu insanın pek haz almadığı bir şey olsa da, buna olumlu yaklaşıp ileride ev almak için size bir motivasyon kaynağı da sağlayacaktır.Bir kiracının oturduğu evi kendi eviymiş gibi temiz kullanması çıkacağı zaman verdiği depoziteyi tam olarak alabilmesi demektir. Bu da size çıkarken bir maddi destek sağlayacağı gibi yeni tutacağınız evde nakit derdinize de yardım olacaktır.Yazımın son bölümünde oturduğunuz apartman veya sitenin içinde yapmanız gereken bir iki tavsiye verebilirim.

Apartmanda çok ses yapmamanız ve komşuluk bağlarınızı güçlü tutmanız size yardımcı olacaktır. Herkesin ev sahibi olduğu bir apartmanda tek kiracı iseniz beğenmedikleri insanları apartmanlarında görmek istemeyebilirler. Tavsiyem cana yakın ve konuşkan olmanız. Sık sık oturmak için evlerine gidin ve komşularınızı da evinize davet edin. Unutmayın bir kiraladığınız zaman sadece kira ödemekle mükellef değilsiniz. Bununla birlikte bu anlattıklarımı da uygularsanız sürekli ev değişmekten kurtulabilir ve belirli bir mahallede sevdiğiniz insanlar içinde oturabilirsiniz.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 27.08.2016 10:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol