23 Ağustos 2016 Salı 10:00
Gayrimenkul Sektöründe Çok Kazanmanın Yolları

Hepimiz çok malımız, mülkümüz olsun isteriz veya çok paramız olsun, her şeyi alabilelim. Esas konu, var olan paramızla nasıl iyi bir yatırım yapabiliriz. Bize en fazla getirisi olan yatırım nedir? Bu soruların cevabı, gayrimenkul sektörüne yatırım yapmaktır. Çünkü gayrimenkul sektörü, aldığınız bir malı çok kısa bir süre sonra bile elden çıkarsanız size kazanç sağlayacak bir sektördür.Şimdi gelelim Gayrimenkul Sektöründe Çok Kazanmanın Yolları nelerdir;

İlk olarak gayrimenkul alım satım işlerinden anlıyorsanız; gayrimenkul takipçiliği yaparak iyi bir kazanç sağlayabilirsiniz. Yaptığınız işe göre büyük meblağlar kazanmanız mümkün olacaktır. Tabi bu işi yaparken daha aktif olmanız gereklidir. Buna ek olarak yapacağınız arsa, arazi alışverişi size en çok para getirecek şey olacaktır. Tabi ki arsanın konumu, imar durumu kazanacağınız paraya önemli etkide bulunacaktır. Üçüncü sırada ev alım satımı gelir.

Evlerin değeri genel olarak arsalara göre daha pahalı olsa da, ev alım satımı tapu işlemleri esnasında daha masraflı olacaktır. Ayrıca evi elden çıkarmak, arsayı elden çıkarmaktan daha zordur ve bir evi satıp başka bir ev satın almak, arsaya göre daha sancılı bir süreçtir; ama yine de her ikisi de ciddi bir kazanç kaynağıdır.Masraflar konusunda da, daha az masraf yapılmak isteniyorsa; belediyeden alınan rayiç bedeli üzerinden bir değer belirlenmesi ve alıcı-satıcı olarak karşılıklı anlaşma ile alışveriş için de bir değer belirlenmesi her iki tarafı kazançlı çıkaracaktır.

 İşin Püf Noktaları

Öncelikle piyasayı sürekli takip etmeli, alım ve satım için acelece olunmamalıdır. Aksi takdirde alınan gayrimenkul gelecekteki değerinin altında satılabilir. Aynı zamanda alım satım sırasında iyi bir pazarlık sizi her zaman kazandıracaktır. Gayrimenkul sektöründe geniş bir çevrenizin olması da diğer, önemli bir noktadır.

 

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 23.08.2016 10:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol