Hasan Özen
Hasan Özen
25 Temmuz 2019 Perşembe 11:36
III. Tarım Orman Şûrası’na Ön Hazırlık Toplantısı Yapıldı

23.07.2019 tarihinde İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan ÖZÇALIK, Tarım Paydaşı Kurum-Kuruluş Müdür ve Temsilcileri, Tarım ve Orman Müdürlüğü Şube ve İlçe Müdürleri, Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile üreticilerimiz katıldı.
Bakanlığımız; tarımsal üretimi arttırmak, güvenilir gıda teminini, doğal kaynaklarımızın korunması ve sürdürülebilir kullanımını sağlamak, çiftçilerimizin refahını, planlı üretimini, desteklerin etkin yönetilmesini, tarım piyasalarının düzenlenmesini ve etkin bir orman ve mera yönetimini sağlamaya yönelik çalışmalar yapmak ve stratejiler oluşturmak amacıyla Tarım Orman Şûrasını gerçekleştirme kararı almıştır.
Sonbaharda yapılacak olan ve Türkiye'nin en geniş katılımlı sektör istişare platformu olması hedeflenen, III. Tarım Orman Şûrası kapsamında; ilimiz tarım paydaşları ile bir araya gelinerek İl Raporu hazırlanacaktır. 
Karaman, sahip olduğu coğrafi yapı ve stratejik pazar konumu sayesinde, ürün çeşitliliği ve miktarı yönünden, tarımsal üretimde büyük bir potansiyele sahiptir.Bu yüzden Karaman tarımında farklı bakış açısıyla, yeni yaklaşımlar oluşturmak, gerek ülkesel, gerek bölgesel imkânları en iyi şekilde değerlendirecek stratejiler geliştirmek, iç ve dış gelişmeleri, yönelimleri dikkate alarak, sektörde verimlilik ve rekabet gücünü artırmaya yönelik projeler üretilmek zorundadır.Bu toplantıda hazırlanacak raporlar, Şûra komisyonları için kılavuz niteliği taşıyacak belgeler olup, bu açıdan büyük önem arz etmektedir.
Toplantı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim ERKOL’un konuyla ilgili sunumunu gerçekleştirmesinin ardından, soru-cevap ve katılımcıların katkıları ile sona erdi.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol