05 Eylül 2016 Pazartesi 07:16
Kredi Notu Yükseltme

Herkes bilir, kredi notunuz ne kadar yüksekse bankalar tarafından da o kadar güvenilir müşteriler sınıfında yer alırsınız ve kredi kartı çıkartacağınız zaman, kredi çekme başvurusunda bulunduğunuzda kolayca isteğiniz yerine getirilir. Ya da borçlarınızı biraz geciktirdiğinizde müsamaha edilir çünkü muhtemelen şimdiye kadar zaten hep düzenli ödemişsinizdir, sorun edilmez. Hatta iş başvurusunda bulunduğunuzda bile kredi notunuza bakılabilir. Peki, Kredi Notu Yükseltmek ne demek, nasıl yapılır?

Birden Fazla Hesap Kullanmamak

Eğer her bankadan gidip hesap açtırmışsanız ve muhtemelen birçoğunu da kullanmıyorsanız bu sizin aleyhinize bir durumdur. Kullanmadığınız hesaplarınızı kapatın. Hesap hareketliliği olmayan kayıtlar sizin kredi notunuzu düşürecektir.

Borçlarınızı Zamanında Ödeyin

Borçlarınızı bir iki gün geciktirdiğinizde bir şey olmaz, faiz bile işlemeyebilir ama unutmayın ki bir saat farkla bile gecikme yaşamanız sizin kredi notunuzu etkileyecektir. O nedenle borçlarınızı zamanında ödeyin, istikrarlı ve düzenli bir müşteri olduğunuzu gösterin.

Bankalarla İş Birliği İçerisinde Olmak

Nakit para harcamak yerine banka ya da kredi kartını tercih etmek, faturalarınızı otomatik fatura ödeme talimatı vererek banka hesabınızdan yapmak, yatırım hesabı açtırarak kısa vadeli ve düşük bütçeli de olsa yatırım yapmak kredi notunuzu en hızlı şekilde yükseltecek olan yöntemdir.

Kredi Kartı ve Kredi Başvurularınızı Erteleyin ya da İptal Edin

Birden fazla bankaya ya da bir bankaya üst üste yaptığınız ve reddedilen her başvuru notunuzu olumsuz yönde etkileyecektir. Kredi ve kredi kartı başvurularını eğer çok fazla red yemişseniz bir süreliğine erteleyin. Kredi kartı yerine banka kartı kullanmak da yardımcı olacaktır.

Unutmayın kredi notunuz hesaplanırken; toplam borçlarınız, kredi kartı ve para çekme limitleriniz, kartlarınızın son kullanılabilme tarihi, borçlarınızın vade sayısı, borçlarınızı ödeme düzeniniz, borcunuzun kart limitinize oranı gibi unsurlar göz önünde bulundurulmaktadır. Siz de bunlara dikkat ederseniz kredi notunuz hızlı bir şekilde artacaktır.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 05.09.2016 07:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
kredi notu 2016-09-05 08:24:36

Günümüzde herkesin yolu bir şekilde banka ve kredi ile kesişiyor. Kredi çekmek için ise kredi notunun yüksek olması önemli.