Hasan Özen
Hasan Özen
21 Aralık 2019 Cumartesi 18:45
MEMNUN SÜRÜCÜLER, KARMOT OTOMOTİV’İN YOLUNU TUTUYOR

Mevsim şartlarında ulaşıma çıkan sürücüler bugünlerde araçları için, kar lastikleri başta olmak üzere, fren sistemi, şanzıman, motor yağı, akü, hidrolik ve buji takımları ile far aydınlatmaları için sanayi esnafının kapısını çalıyor.

MÜŞTERİ GÜVENLİ FİRMALARI TERCİH EDİYOR

Karaman’da yaşayan Recep Coşkun adlı araç sahibi de 9 yıl önce aldığı ve aracına taktırdığı aküden memnun kalınca, soluğu KARMOT OTOMOTİV’de aldı.

Aküsünden memnun kalan Coşkun; ”10 yıl önce aldığım arabama bir akü almıştım. Bu aküyü sadece 6 ay kullanabildim. Sonra tavsiye üzerine KARMOT OTOMOTİV’'den Çelik Marka akü aldım Ve bu aküyü de 9 yıl kullandım.”dedi.

Kış mevsimine hazırlanan sürücü Recep Coşkun, aküsünü yenilemek için KARMOT OTOMOTİV firmasına tekrar başvurdu. Aldığı çelik akü ve yetkili satıcıdan mutluluk duyduğunu belirten Coşkun;

"İlk aldığım aküyü 9 yıl kullandım aynı marka aküyü aynı yetkili satıcıdan alıyorum. İnşaallah bu aküyü de 9 yıl kullanırım" diyerek memnuniyetini ifade etti.

KARMOT OTOMOTİV İşletme Sahibi İsmail KARAKAŞ; "Önümüzde günlerde ilimizde kar yağışı bekliyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için geç kalmadan araçlarında gerekli bakımlarını yaptırmalarını öneriyoruz. Çelik Akü Bölge Distribütörü olarak uygun fiyata vatandaşlarımıza hizmet verdiğimizi belirtir, tüm sürücülerimize bu kış mevsimi de sağlıklı ve güvenli yolculuklar dileriz." dedi.

KIŞ ÖNCESİ ARAÇLARDA YAPILMASI GEREKEN BAKIMLAR

AKÜ
Soğuklar yaklaşırken; zayıf akülerin şarj ettirilmesi veya yenilenmesi,seviyelerinin ve elektrok seviyelerinin edilmesi, uzun süre kullanılmayacaksa kutup başlarının sökülmesi gibi ve müdahaleler mutlaka yapılmalı.

MOTOR SUYU
Motor soğutma suyunun (antifriz) donarak silindir bloğunun çatlamaması ve çeşitli arızalar olmaması için antifriz seviyesi kontrolü sağlanmalı.

KALORİFER
Araç kaloriferleri soğuk kış günlerinin vazgeçilmez aksamıdır. Isıtma, buz çözme gibi fonksiyonları yerine getiren kaloriferlerin, kış gelmeden edilmesi gerekli.

BUJİ BAKIMI
Elektrik ve ateşlenme sisteminde oluşan sorunlar, yakıt tüketimini yüzde 10 artırabiliyor. Yakıt tüketimi dengesini sağlamak için buji tırnaklarının ayarı ve temizliği yapılmalı. Buji bakımı yapılmayan araçlar, 10 litrede 1 litre daha yakıt tüketebilir.

DİREKSİYON HİDROLİĞİ
Sızıntı olasılığı düşük de olsa, hidrolik direksiyon sistemlerinde kullanılan hidrolik yağı edilmeli ve olması durumunda tamamlanmalı.

LASTİKLER
Lastik diş derinliği yasal sınırı 1.6 mm’dir. Kış lastikleri 4 mm’in altına düştüğünde lastiklerin yenilenmesi gerekir. Ayrıca aynı aks üzerindeki 2 lastik arasındaki aşınma farkı, 5 mm’den olmamalı. Kışın yaşanan sıcaklık düşüşü, lastik basıncının azalmasına neden olur. Doğru basınç oranlarının kontrolü yapılmalı ve kış mevsimi standartlarındaki lastikler kullanılmalı.

FREN HİDROLİĞİ
Standart kullanım ömrü 2 yıl olan ve fren performansı açısından büyük önem taşıyan fren hidroliği, ömrünün dolması beklenmeden mevsim geçişlerinde özellikle edilmeli.

FARLAR
Gece araç kullanımı ile görüş mesafesinin düştüğü sisli hava şartları gibi koşullarda, farlar daha kullanılır. Bu nedenlerden dolayı yol ve sis farlarının doğru çalışıp çalışmadığı edilmeli. Aydınlatmada, farlar kadar yanmayan ampüllerin değiştirilmesi de önemli.

ŞANZIMAN
Şanzıman bakımında olan yağ kaçağı kontrolüdür ve bu kontrol, aracı olası büyük facialardan koruyabilir. Baskı balata ya da debriyaj balatası olarak bilinen şanzıman sistemi parçaları da ömürleri dolduğunda mutlaka değiştirilmeli.

SİLECEK LASTİĞİ
Yağışlı günlerde ya da çamurlu arazilerde değeri daha anlaşılan silecek lastiklerinin yıpranma kontrolü,kurtarıcı olabiliyor.

CAM SUYU
Soğuk havalara hazır olmak için cam (silecek) suyuna antifriz ilavesi yapılmalı. Antifrizli su, cam suyunun donmasına olacaktır.

Son Güncelleme: 21.12.2019 19:09
Anahtar Kelimeler:
KARAMNANKARMOTOTOMOTİV
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol