Hasan Özen
Hasan Özen
20 Mayıs 2019 Pazartesi 16:07
KARAMAN DEVLET HASTANESİNDE 100.YIL ETKİNLİĞİ

TRSM ve Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastalar öncelikle günün anlam ve önemine uygun Atatürk resimleri ve bayraklarla servislerini süslediler. Daha sonra “Uğraşı terapisi” olarak yaptıkları el emeği göz nuru eserlerini sergilediler.
Psikiyatri servisinde tedavi gören hastaların yapmış olduğu el emeği ürünlerin sergilendiği etkinlikte hastalara Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisi tertip edildi. Etkinliğe Hastane Başhekimimiz Dr.Osman Açıkgöz, Hastane yönetimi, Psikiyatri Uzmanları Uzm.Dr.Elif Nurgül Sungur, Uzm.Dr.Nurgül Yeşilyaprak, psikiyatri servisinde tedavi gören hastalar ve servis çalışanları katıldı.
İlaç tedavisinin yanı sıra hastaların çeşitli etkinliklerde görev almalarının, bir şeyler ürettiklerini görmelerinin tedavilerine olumlu katkı sağladığını ifade eden servis sorumlu hekimi Uzm.Dr.Elif Nurgül Sungur “Psikiyatrik hastalıklarda, kişilerde sosyal izolasyon, önceden zevk alınan aktivitelere karşı ilgi azalması, sosyal yeti yitimleri görülebilmektedir. Tedavi sürecinde hastalarımızın toplumun parçası olan aktivitelerden kopmasını istemiyoruz. El işleri, müzik dinletileri, sosyal aktiviteler ile yeniden toplumdaki sosyal rollerine uyum sağlamalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol