Hasan Özen
Hasan Özen
13 Mayıs 2019 Pazartesi 12:52
KTSO BAŞKANLARIN'DAN TÜRK DİL BAYRAMI KUTLAMA  MESAJI

“Dil, bir milletin kimliğinin temel taşlarından biridir. Dilimize sahip çıkmakta Türk milletinin tüm fertlerinin yükümlülüğünden biridir. Bu anlamda bundan 742 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey “ 'Türk'üz, öyleyse Türkçe konuşmamız gerekir' diyerek “bugünden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk Dili’nden başka dil kullanmaya’ şeklinde ilan ettiği fermanıyla Türk Dili için tarihi bir adım atmış ve Türkçe ilk defa resmi dil olarak kabul edilmiştir.
Bu ferman aynı zamanda Türk Milletine  dili geliştirerek muhafaza etmek, millet olarak geleceği de güvence altına almak adına verilmiş çok büyük bir karardır. Bu fermanın önemi de bu tarihi günün Türk Dil Bayramı olarak kabul edilmesi ile  tasdiklenmiştir. 
Dilimize, örfümüze, geleneğimize, Türkçemize sahip çıkmak vatan davasına sahip çıkmaktır. Bu vesileyle  Türkçe’nin resmi dil olarak kabulünün 742. yıl dönümünü ve Türk Dil Bayramını kutluyor, Milli birlik ve beraberliğimize ışık tutan bağımsızlığımızın sembolü dilimizle her kıtada milli hüküm sürmemizi sağlayan Karamanoğlu Mehmet Bey'i rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.” ifadelerine yer verdiler.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol