Hasan Özen
Hasan Özen
08 Mayıs 2019 Çarşamba 19:49
TÜRK KIZILAY İLE  “HİLÂL OLSUN TÜRKİYE”  KAMPANYASI

"Afet dönemlerinin dışında da hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay, Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürecek. Modern ve örnek projeler ile Türk Kızılay, hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunuyor. 
 
Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubelerinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da karşılanmaya devam edecek. İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda kolisi ve  maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, “Hilâl Olsun Türkiye” sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde milyonları sevindirecek. 
 
Bağışlarıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatan yardımseverler, yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edebilecek. 
 
Ramazan Gıda Kolisi 
 
Birçok kuruluş ile işbirliği çalışmalarının gerçekleştirilmesinin sonucu olarak 2018 yılında on binlerce gıda kolisi, Ramazan ayı çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. 
 
2019 yılı Ramazan ayında hedef her zamankinden daha fazla. Bu kapsamda zincir marketlerde Türk Kızılay adına Gıda Kolileri satışa sunulacak olup, ayrıca Türk Kızılay resmi İnternet sitesinden gıda kolileri bağışları kabul edilecek. Ramazan Gıda Kolilerinin ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek. 
 
Zekât, Fitre ve Fidye 
 
Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de yardımseverlerin zekâtları Türk Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.  
 
Vatandaşların fitre ve fidyelerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olan Türk Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı taban fiyat üzerinden fitre ve fidyeleri kabul edecek. Fitre ve fidyeler, Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. 
 
 
 Bağışlar Gerçek İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırılacak 
 
Türk Kızılay’a Ramazan ayında destek vermek ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak isteyen hayırseverlerin pek çok seçeneği bulunuyor.  
 
SMS: Tüm operatörlerden 2868’e RAMAZAN yazıp SMS atarak 10 TL’lik, 1877’ye FİTRE veya FİDYE yazarak 23 TL’lik bağış yapılabilir.  
Banka: Tüm bankalardaki Türk Kızılay hesabı  
İnternet: www.kizilay.org.tr  
Telefon: 168 ücretsiz bağış ve iletişim hattı  
PTT: 2868 numaralı Türk Kızılay posta çeki ve Tüm Kızılay Şubeleri  
 
Bağış ve bilgi için Türk Kızılay 168 çağrı merkezini arayabilir veya en yakın Türk Kızılay şubesini ziyaret edebilirsiniz." denildi
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol