Hasan Özen
Hasan Özen
24 Mayıs 2019 Cuma 14:46
21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ

Sağlıklı ve başarılı toplumlar doğru ve dengeli beslenmiş bireylerden oluşmaktadır. Besin maddeleri bakımından mükemmel ve vazgeçilmez bir gıda maddesi olarak nitelendirilen süt insan sağlığı açısından büyük önemesahiptir.Kemik gelişiminin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynamaktadır. Başta gelişme çağındaki çocuklarımız olmak üzere,  gençlerin, anne adaylarının, yaşlıların, süt ve süt ürünlerini dengeli biçimde tüketmeleri gereklidir.
Dünya Süt Günü kapsamında bu önemli besin maddesinin tüketimini arttırmak amacıyla, İl Müdürlüğümüzce Karaman Merkez Sabiha Gökçen Ortaokulu Anaokulunda çocuklara sütün önemi ve faydaları hakkında çeşitlibilgilendirmeve sunumlar yapılmıştır. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz personeli Feyzal DURU KANDEMİR, Ümit Taha Yasin OKUTAN ve Hafise AKSOY tarafından sütün önemi ve faydaları hakkında yapılan sunumların ardından öğrencilerimize süt ikram edildi.
Programda İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan ÖZÇALIK:Etkinliğe katılan öğrenciler ve öğretmenlerine teşekkür ederek, süt ve süt ürünlerinin ülkemizde ve İlimizde daha fazla tüketilmesi temennisiyle 21 Mayıs, Dünya Süt Gününü kutluyorum.” dedi.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol