Hasan Özen
Hasan Özen
21 Kasım 2019 Perşembe 23:03
Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Yapıldı

18 Kasım 2019 Pazartesi günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde yapılan çalıştaya Hanımefendi Zehra Meral, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay, KMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şahin Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Zeliyha Akcan, farklı bölgelerden kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Karaman ili kurum yetkilileri katıldı.
 
Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı ve "Yeni Bir Ben Projesi" Koordinatörü Zeliyha Akcan tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başlayan çalıştay kapsamında altı masa oluşturuldu. Bu masalarda; Madde Bağımlılığında Mevzuat, Bağımlıyı Tanıma, Madde Bağımlılığının Nedenleri, Madde Bağımlılığında Ailenin Psikolojik, Sosyolojik ve Ekonomik Durumu, Madde Bağımlılığının Rehabilitasyon Süreci, Madde Bağımlılığının Kişiye, Aileye ve Topluma Zararları tartışıldı.
 
"Müftülük Personeline Yönelik Bağımlılıkla Mücadele Paneli Düzenlendi"

Çalıştay için farklı bölgelerden ilimize gelen Isparta UYUMDER Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil, İstanbul İl Müftülüğü manevi destek Uzmanı Nihal İşbilen Esender, Araştırmacı Sosyolog ve yazar Uğur Eleman ile Karaman Ram Başkanı Ramazan Çakıcı’nın konuşmacı olarak katıldığı ve müftülük personeline yönelik Bağımlılıkla Mücadele Paneli düzenlendi.

Hanımefendi Zehra Meral’in açılış konuşmasıyla başlayan panel, panelistlerin konuşmalarıyla devam etti.

Hanımefendi Zehra Meral yaptığı konuşmasında, “Bağımlılığın günümüzün en önemli problemi olduğunu, toplumu içten içe çürüten toplumsal bütünlüğümüzü, varlığımızı tehlikeye atan ve toplumun tüm birimlerince mücadele edilmesi gereken bir bela olduğunu söyledi. Bu tehlikeyle millet olarak topyekün mücadele edilmezse başarılı olunamayacağının altını çizen hanımefendi Meral, sadece polis, jandarma mücadele etsin demekle olmaz vatandaşlarımızın ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın içinde olduğu ve sivil toplumun destek verdiği topyekün bir mücadeleye ihtiyacımız var ve şu anda bunu yapmaya çalışıyoruz dedi.

Bugünkü toplantının amacının müftülük çalışanları ile birlikte mahalle, köy ve ilçelerde muhtarlar, okul müdürleri ve vatandaşlarımızla işbirliği içerisinde çalışarak bu sorunun önüne geçmeye çalışmak olduğunu ifade eden hanımefendi Meral, halka bu konunun dini boyutunun anlatılması ve vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi konusunda müftülük çalışanlarının bizlere destek olacağınıza inanıyorum" dedi.

Hanımefendi Meral konuşmasının sonunda “Yeni Bir Ben Projesi” kapsamında çalışmalarını sürdüren Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği, İl Müftülüğü ve projeye destek olan Kamu Kurum ve Kuruluşları ile katılımlarından dolayı Müftülük Personeline teşekkür etti.

Çalıştayın sonunda Bağımlılıkla Mücadele Derneği tarafından hanımefendi Zehra Meral’e ve bölgelerini temsilen çalıştaya gelen katılımcılara plaket takdimi yapıldı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol