Hasan Özen
Hasan Özen
30 Nisan 2020 Perşembe 19:00
KAĞNICI; “İŞÇİLER, EMEKÇİLER GELECEĞİMİZDİR, UMUDUMUZDUR”

 "1 Mayıs barış, demokrasi ve güvenli bir gelecek için mücadele günüdür. 1880’li yıllarda emekçi işçilerin 14-15 saatlik mesai sistemine başkaldırışları ile başlayan büyük işçi mücadelesi birçok işçinin hayatını kaybetmesi, binlerce işçinin işten atılması gibi zorlu dönemlerden geçerek emeğin kazanması ile sonuçlanmıştır. 1 Mayıs kutlaması ülkemizde de çok zorlu dönemlerden geçmiştir. Emek dün olduğu gibi bugün de her zaman mücadeleye etmeye devam etmektedir. 
Dünya Sağlık Örgütü’nün 11 Mart’ta ilan ettiği pandemi dünyanın dört bir yanında büyük bir halk sağlığı sorunu olarak yaşanıyor. Covid-19 virüsünün en büyük zarar verdiği kesim ne yazık ki başta doktorlar ve sağlık emekçileri olmak üzere bütün işçi sınıfıdır. Dünyanın her yerinde iktidarlar, bir yandan pandemiyi durdurmak için önlemlere girişirken diğer yandan da “üretimin devamlılığı” adı altında işçileri, emekçileri işçi sağlığı ve iş güvenliğinin esamisi okunmayan koşullarda virüsle burun buruna çalıştırmaktan vazgeçmemiştir. Covid-19 sebebiyle bu sene meydanlarda değil balkonlarda emekçilerimizin bayramını kutlayacağız. 1 Mayıs Cuma akşamı saat 21:00 da emekçilerimiz için bütün halkımızı balkonlara davet ediyorum. 
1 Mayıs vesilesiyle bir kez daha söylüyoruz: İşçiler, emekçiler geleceğimizdir, umudumuzdur. İşçilerin maruz kaldığı hak gasplarına, hayatlarına mal olan koşullara karşı ses yükseltmek, geleceğimize sahip çıkmak demektir. İş cinayetlerinin önüne geçilmesi için bütün gerekli önlemler alınmalı ve yetkili kurumlarca eksiksiz denetim altında tutulmalıdır. Sendikal ve Sosyal güvenlik haklarının eksizsiz güvence altına alındığı Aklın ve Bilimin öncülüğünden insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam istiyoruz.
Bugün Türkiye’nin büyük şehirlerinde CHP’li belediyeler ile yeşertilen umut bu geleceğe sahip çıkma iradesinin ürünüdür. Gelin hep birlikte hayatlarımıza kast eden, yaşamlarımızı çalanlara karşı emeğin sesini yükseltelim, haklarımızı alalım, yaşanabilir bir düzen için beraber, yan yana mücadele edelim! İşsizliğin çözüldüğü, iş cinayetlerinin son bulduğu, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizliğin düzeltildiği, üreten, istihdam yaratan bir Türkiye'nin yeniden temellendirildiği yarınlara olan inancımla tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs yaşasın emek.  " dedi.     

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol