Hasan Özen
Hasan Özen
11 Haziran 2019 Salı 18:22
KARAMAN DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI ALİ DORLA

Karaman Damızlık ve Sığır Yetişirciliği Birliği yeni Başkanı Ali DORLA haber sitemiz imtiyaz sahibi Hasan Erkin Özen'le röportaj yaparak Karamandaki üreticilerin sorun ve çözümleri konusunda bizi bilgilendirdi. Sözlerine Karaman Halkını tüm içten dilekleriyle selamlayarak sözlerine başlayan Ali Dorla;
"Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumun herkes gibi  bizde farkındayız bu konuda birlik olarak elimizden gelen en iyisini yapmaya çalıştığımızı bunun için çabaladığımızı ve bu amaçla  Birlik Başkanlığına aday olduğunu ve üyelerimizin teveccühü ile seçimleri kazanıp birlik başkanlığı koltuğuna oturduk. İlk günden yoğun bir çalışma içerisinde üreticilerimizin sorunlarını çözmek için çaba harcıyoruz.
 Lakin etin maliyeti 29 Tl biz bu eti 30 TL'den kesime veriyoruz. Hayvancılıkla uğraşan arkadaşlarımız şuan etten ve sütten para kazanamaz duruma geldiler. Artan maliyetler herkes gibi bizide olumsuz olarak etkiliyor.
BİRLİĞİNİZDE KAÇ ÜYE MEVCUT?
Önceki dönemlerde 1500 üyenin bulunduğu birliğimiz, devraldığımız bu günlerde  üye sayısı 800 üyeye kadar düştü. Ancak biz yeni yönetim olarak  bu konuda üyelerimize daha avantajlı hizmetler sunarak bu sayıyı arttıracağımız planlıyoruz. Birliğimizin bu yılki üye artış hedef sayımız  1000 - 1100 üye sayısına ulaşmayı planlıyoruz.

BİRLİĞİNİZDE KAÇ PERSOEL İSTİHDAM EDİYORSUNUZ?
Karaman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliğimizde şuan 10 tane çalışan personelim mevcut.Merkezime bağlı olarak Ermenek ve Ayrancıda da birer tane personelimiz bulunmaktadır.

SİYASİLERDEN DESTEKLER NASIL?
Vekillerimiz ihtiyaç duyduğumuz zaman sağolsunlar bizleri yalnız bırakmamaktadırlar desteklerini  her daim sunuyorlar. Yeni yönetim olarak 800 üyemizin bulunduğu birliğimizin sıkıntı ve isteklerini vekillerimize ileterek bunların takipçisi olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

DEVAM EDEN TEŞVİKLER NELER
Birliğimize üye olan yetişticilerimiz tana başı 550 Tl destek bulunmaktadır. Birliğimize üye olmayan yetişticiler ise bu  destekten 350 TL olarak faydalanmaktadır.Tabiki bu destekler yeterli bulmuyoruz. Karaman dışında illerimizde ise tana başı 750 TL destek aldıklarını biliyoruz . Bu konuda hep birlikte Karamanımız üreticisine sahip çıkacağız ve hak ettiği desteği almasını sağlayacağız.
Karaman Damızlık birliği olarak güçlü bir yapıya sahibiz. Ancak bunu yeteli görmüyoruz  Üniversite, STK, Kamu ve Özel İşletmelerle daha uyumlu bir çalışma içerisine girerek birliğimizin kudretini artıracağız. Bu sayede üretim ve istihdamımızı başta şehrimiz ekonomisi olmak üzer ülke ekonomisine olumlu yönde katkı sağlayacağız. 
Üreticimizin Karaman Halkıyla iç içe üretip büyümesi en büyük hedefimiz.  
Son olarak E-karaman.com'un birliğimizi ziyaret edip dertlerimizi dinleyip fikirlerimizi halkımızla paylaştığınız için şükran ve minnet duymaktayız. Basınımıza olan desteğimiz bizim dönemizde daha da ilerleyecek herseyi halkımızda paylaşacağız. Bu konuda çalışmalarımızda var.


 

Son Güncelleme: 11.06.2019 18:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
sedat ceylan 2019-06-11 21:43:32

Karaman halkı için buyuk bir kazanç özü sözü bir kişi Ali DORLA