Hasan Özen
Hasan Özen
07 Mayıs 2020 Perşembe 21:00
Karaman Sebze Üretim Merkezi Olacak..

bunun için ilimizde tüm ihtiyaçlarını karşılayacak soğuk hava paketleme tesislerinde son sistem mevcut olduğunu belirttik ve yaptığımız görüşmelerin devamı virüs salgını sonrası İlimize davet ederek tesislerimizi yerinde görerek devam edecektir. Ayrıca ilimizde tarım arazilerinin sebze üretimine elverişli olduğunu başta patates, soğan sebze üretimi için üreticilerimiz ile anlaşmalı ekim yapmaları tavsiyesinde bulunduk.

Bu market zincirlerinden biri uzun yıllardır sebze ekimi ve pazarlamasını yapan Üyemiz İl Genel Meclisi Üyesi Adem Gök, ilk etapta yaklaşık 170 dekar alanda patlıcan, domates, biber ekimi için anlaşma yaparak fide dikimine başladı.
Bugün ziyarette bulunduğumuz üreticimiz fide dikim çalışmaları yaklaşık 70 işçi ile devam ediyor.

Umarım üreticimizin yapmış olduğu anlaşma bereketli olur, para kazanır. Önümüzdeki yıllar için çiftçilerimiz için örmek olur daha çok üreticimiz anlaşmalı ekimler yaparak daha çok kazançlar elde ederler.
Üreticilerimizin İlimizde ekimini yaptığı anlaşmalı salçalık ekimine alternatif olarak yeni başlanan sofralık sebze ekimide çoğalarak
zor bir üretim yılında anlaşmalı sebze ekimi yapan çiftcilerimize ekonomik olarak katkı sağlar, emeklerinin karşılığını alırlar.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol