Hasan Özen
Hasan Özen
05 Mayıs 2020 Salı 21:22
Türk Dil Bayramı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Valilik Makamı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına; Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül katıldı.
 
Toplantıda, bu yıl 743. üncüsü yapılması planlanan ancak tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle Türk Dil Bayramı etkinlikleri ve yaşanan koronavirüs salgınına ilişkin ilimiz genelinde yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının toplum ağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma adına birçok tedbir kararı alınarak hayata geçirilmiştir.  
      
Bu bağlamda Covid-19 ile mücadele konusunda Karaman’da alınan tedbirler ve yaşanan son gelişmelerin de ele alındığı toplantının devamında bu zorlu sürecin başarıyla atlatılması ve salgının önlenmesinin yolunun belediyeler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde hassasiyet ve titizlikle yönetilmesiyle mümkün olacağı ifade edildi.
 
Alınan tedbirlerle birlikte il genelinde yaşanan vakaların kontrol altında tutulduğu ve bu durumun devamı için kuralların gevşetilmemesi gerektiği ifade edilen toplantının devamında vatandaşların, baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte rehavete kapılarak kendi sağlıklarını ve toplum sağlığını riske atacak davranışlardan özellikle kaçınmaları ve yaşanan bu zorlu süreçte zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları gerektiği ifade edildi.
 
Toplantıda ayrıca salgın tehlikesinin henüz geçmediği belirtilirken koronavirüs tehlikesine karşı alınan tedbir ve önlemlere bağlı kalınarak evlerde kalmaya, sosyal mesafe kuralları ve maske kullanımına riayet edilmesinin bireysel ve toplum sağlığı açısından önemli olduğu vurgulandı.
 
Sabır gerektiren ve birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günlerin atlatılacağı belirtilen toplantının son bölümünde kamu düzeninin korunmasına yönelik hizmet veren başta kamu kurum ve kuruluşları ile salgının önlenmesi ve tedavisi konusunda mesai gözetmeksizin gayret göstererek vatandaşlarımıza hizmet veren sağlık çalışanları ve görevli tüm kamu personeline teşekkür edildi. 
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol