Hasan Özen
Hasan Özen
21 Aralık 2019 Cumartesi 02:40
VEKİL ESER’DEN MÜZE MÜJDESİ

"Şark Cephesi Fatihi Ecdadımız Kasabamızı adıyla onurlandıran Kazım Karabekir Paşaya 
Biz torunları olarak yetmese de vefa borcumuzu ödemek ve adını nesiller boyu yaşatabilmek onun hatırasına sahip onun gibi Kahramanların yetişmesine vesile olacak ‘“Kazım Karabekir Paşa Evi ve Kültür Merkezi” projemizi hayata geçirebilmek için ilk adımı attık.
Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum’un Karaman ziyareti sırasın da gündeme gelen ve sayın bakanın olumlu talimatlarıyla başlattığımız “Kazım Karabekir Paşa Evi ve Kültür Merkezi” TOKİ ile yapılan yer tespit çalışmaları neticesinde Kazımkarabekir İlçemiz Oba Mahallesi 800 ada 19 ve 20 parsel üzerinde yer alacak “Kazım Karabekir Paşa Evi ve Kültür Merkezi” inşaatı için 1.226.744 TL bedel ile taşınmazın hazine adına tescil edilmesini, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın onaylamasıyla sürecimiz başladı.
Taşınmaz devrinin önümüzdeki günlerde tamamlanması akabinde TOKİ tarafından teknik inceleme ve proje çalışmaları başlatılacaktır.
Yetim kalan binlerce çocuğa sahip çıkarak “Yetim Babası” olarak da bilinen Kazım Karabekir Paşamızın aziz hatırasına yakışır bir müzenin yapılmasının teminen projenin her aşamasını yakından takip etmekteyiz.
Emeği geçen ve bizlere bu imkânı veren 
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a 
Sayın Bakanımız Murat KURUM a 
Teknik Çalışmaları yürüten Çevre Şehircilik Bakanlık ve İl Müdürlüğümüze 
Ve bizleri her daim destekleriyle onurlandıran Kadirşinas Hemşehrilerime vefayı borç biliriz.
Kasabamıza Hayırlı olsun." dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol