Hasan Özen
Hasan Özen
03 Mayıs 2019 Cuma 21:02
'BAHT MESELESİ’

Uluslararası Genç Derneği Editörü Yusuf Temizcan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve ‘Baht Meselesi’ kitabının yazarı Süleyman Ragıp Yazıcılar’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye çok sayıda öğrenci katıldı. 
Kendi hayatından kesitler paylaşan ve karşılaştığı zorlukları öğrencilerle paylaşan Yazar Yazıcılar şunları söyledi: “Baht; kader, kısmet, şans demektir. Varlığımız kendimize ait değildir. Bunlar kısmetin ve bahtın getirisidir. Bahtı düşününce 'onu yaşıyoruz değil de yaşatılıyoruz' şeklinde düşünüyorum. İnsan bahtının tahtını konuşuyor. Şahsiyetli bir ümmet olmak konusunda büyük bir sorumluluğumuz var. Din dili tahrip oldu. İnsanlar artık dine önyargıyla yaklaşıyor. Herkes tek başına bir ümmettir. Tek başına her yerde hayrı ve güzeli savunabilirsiniz.” 
Yazar Yazıcılar konuşmasının devamında ise ateizm ve deizm popülaritesine değinerek “Ateizm ve deizm son zamanlarda artan akımlar arasında fakat bu akımların eğitim seviyesinin artışı ile ilgisi yok. Bu tercihler insanın kendi benliğinde gizlidir.” dedi. 
Söyleşi, öğrencilerin sorularının cevaplandırılması, plaket takdimi ve Yazar Yazıcılar’ın kitaplarını imzalamasının ardından sona erdi. 
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol