Hasan Özen
Hasan Özen
28 Nisan 2020 Salı 18:17
KMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN ÇİFTÇİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK PROJE

Bu yıl 22-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilecek Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde yarışacak projeler için ön değerlendirme sonuçları açıklanmaya başladı. Toplam 23 farklı kategorinin yer aldığı ve rekor seviyede başvurunun yapıldığı Teknofest'te Tarım Teknolojileri Yarışması kategorisinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı proje, ön elemeyi geçerek Teknofest'te yarışma hakkı elde etti.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Mert Ekmekçi'nin takım kaptanı olduğu ve Mohammed Hasib Azim, Volkan Sarıkaya, Halime Uncuoğlu ve Durmuş Selim Akın'ın da takım üyelerini oluşturduğu projenin akademik danışmanlığını ise Dr. Öğr. Üyesi Kadir Sabancı ve Arş. Gör. M. Fatih Arslan üstlendi.

Görüntü İşleme Tabanlı Otomatik Yemleme Sistemi konulu proje, hayvanların doğru miktarda ve rasyonda, doğru zamanda yem yoluna eşit ve istenildiği kadar dağıtılması ve bunun insan eli değmeden yapılmasını hedefliyor. Projeye göre görüntü işleme yöntemi ile günün belirli saatlerinde yem miktarı belirlenerek gerekli ise yem dağıtma ve itme işlemi yapılacak. Proje ile çiftçilerin hayatının kolaylaştırılması, işletmenin kârlılığının artırılması ve hayvanların rahatlığının temin edilmesi amaçlanıyor.

KMÜ öğrencilerinin hazırladığı Görüntü İşleme Tabanlı Otomatik Yemleme Sistemi konulu projeye Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Üner, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kayabaşı ve PTTO Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Selami Balcı da destek veriyor.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol