Hasan Özen
Hasan Özen
14 Haziran 2019 Cuma 12:34
SATRANÇ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE SPORCULARA KÜLTÜR GEZİSİ DÜZENLENDİ

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Karaman Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve Ana Sponsoru Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlenen Okullararası Satranç Türkiye Birinciliği Finalleri Lütfi Elvan Kongre Merkezi’nde son gün müsabakaları ile devam ediyor. Çekişmeli geçen müsabakaların üçüncü günün de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen sosyal ve kültürel geziler kapsamında 511 satranç sporcusu Karaman’ın tarihi ve kültürel yerlerini gezip görme fırsatı buldu. Sporcu, antrenör ve hakemlerin yoğun ilgi gösterdiği gezide Karaman’ın önemli tarihi mekanlarından Manazan Mağaraları, Taş Kale ve İncesu Mağarası gezildi. 
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı GülkızTulay, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Nuri Kılıç ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek’inde eşlik ettiği gezilerin ilk durağıManazan Mağaraları oldu. Karaman İli Taşkale Kasabası sınırları içerisinde bulunan ve Yeşildere Vadisinin kuzeyindeki kireç taşı arazide yüksek bir kaya kütlesine, tamamen insan eli ile oyulmuş beş katlı toplu meskenlerden oluşan mağaraları yakından görme fırsatı bulan sporcular, bu tarihi güzellik karşısında hayranlıklarını gizleyemediler. Yağan yağmura aldırış etmeden mağaraları tek tek gezen sporcular, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.
Gezi programı kapsamında sporcuların ikinci durağı Taşkale kasabı içerisinde bulanan Tahıl Ambarları oldu.Killi kireç taşından oluşan yüksek bir kaya kütlesine tamamen insan eli ile oyulmuş 250’nin üzerinde ambardan oluşan bu tarihi mekanı yerinde görme fırsatı bulan sporcular, Taşkale muhtarı Hasan Karaca tarafından hazırlattırılan ayran ve gözleme eşliğinde Tahıl Ambarlarının güzelliğine eşlik ettiler.
Sporcuların kültürel geziler kapsamında son durağı ise İncesu Mağarası oldu. Taşkale köyü sınırları içerisinde, İncesu Deresi’nin doğu yamaçlarında yer alan, uzunluğu 1.356 metre olan ve içerisinde sarkıt, dikit ve travarten havuzları bulunan doğa harikasını gezme fırsatını bulan sporcularmağara önünde bol bol fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştirdiler. 
Düzenlenen gezi programından çok memnun kaldıklarını belirten sporcular, şampiyona için geldikleri Karaman’ın tarihi güzelliklerini görme fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını ve gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler.
Düzenlen geziye Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı GülkızTulay, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Nuri Kılıç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Federasyon As Başkanı Halil Hilmi Darı, Federasyon Başkan Vekili Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ümit Şifaver, Satranç İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu, sporcular, antrenörlerve hakemler katıldı.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol