Hasan Özen
Hasan Özen
05 Ağustos 2019 Pazartesi 00:23
ŞÖLENİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE MUHTEŞEM GECE

1-4 Ağustos tarihleri arasında bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Şöleni, üçüncü gününde de Karaman halkına unutulmaz bir gece yaşattı. Türk Dünyası Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi görürken, konser alanına gelen Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Programın ilk bölümünde Yadigarı Tiyatro isimli grup, Türk Dünyasının ünlü yazarlarından Cengiz Aytmatov’un eserlerinden uyarlanan mankurt oyununu sahneledi. Erdemli Belediyesi Türkülerin Dansı topluluğu tarafından sergilenen halk dansları gösterisi ve Gülşah Tanrıöver’in mini konseri de beğeniyle izlendi.
Dolu dolu geçen etkinliklerin üçüncü gününde, yurtiçi ve yurtdışında yaptığı gösterilerle adından söz ettiren Biz Türkiyeyiz ekibi, Anadolunun Türkleşmesini dönemlere özgü tarihi tiplemeler, danslar, şiirler, türküler ve olaylar üzerinden anlatan sahne gösterisi düzenledi. Gecenin finalinde ise muhteşem sesiyle gönüllere taht kuran ünlü sanatçı Ahmet Şafak sahne aldı. Birbirinden güzel eserlerini seslendiren Ahmet Şafak, havai fişek gösterisi eşliğinde Karamanlılara unutulmaz bir gece yaşattı. Vatandaşlar da cep telefonlarının ışıklarıyla ünlü sanatçının seslendirdiği türkülere eşlik etti.
1. Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni; 4 Ağustos 2019 Pazar günü saat 18.00’de başlayacak olan Engelsiz Çocuk Uçurtma Şenliği, Geleneksel Çocuk Oyunları, Kısa Oyun Gösterisi, Türkülerin Dansı, Otağ Türk Dünyası Topluluğu Gösterisi, Göksel Konseri ve Demir Dövme Töreni ile sona erecek. Türk Dünyası Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen şölene tüm Karaman halkı davet edildi.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol