Hasan Özen
Hasan Özen
02 Nisan 2019 Salı 12:45
İSMAİL ATAKAN ÜNVER;"KAZANAN KARAMAN OLSUN"


KAZANAN TÜRKİYE OLSUN, KAZANAN KARAMAN OLSUN

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin derinleştiği bir dönemde ülkemiz ve Karaman'ımız için önemli bir seçimi geride bıraktık. Seçimde, yurttaşlarımız başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere ülkemizin dünyaya açılan, finans, ekonomi, kültür-sanat ve turizm merkezlerinin, Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Muğla, Tekirdağ gibi büyükşehirlerin yerel yönetimlerini millet ittifakı çatısı altında seçime giren CHP adaylarına teslim etmek konusundaki iradesini sandığa yansıtmıştır.

Yurttaşlarımız, kampanya döneminde iktidarın kullandığı kavgacı ve ayrıştırıcı dile karşı bir duruş sergileyerek kavgadan değil kucaklaşmadan, ayrışmadan değil birleşmeden yana tavır koymuşlardır. Halkımız, iktidarın "belediyeler bizden olmazsa hizmet alamazsınız" tehdidine de kulak asmayarak Ankara ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu Türkiye'nin lokomotifi metropollerin birçoğunun yönetimini, iktidar partisi ve ortağından alarak millet ittifakının adayı olan CHP'li başkanlara teslim etmiştir. Halkımızın bu iradesi, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bakanlar ve iktidar tarafından iyi okunmalıdır. Aziz milletimiz, tüm siyasilere "siyasi pozisyonunuz ne olursa olsun, demokrasinin gereği olarak görevi ben vereceğim, siz de birlikte çalışacaksınız ve birlikte hizmet edeceksiniz" demiştir.


 
Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere iktidardan görevi devralan başkanlara da önemli bir görev düşmekte olup, önlerindeki dönemi halkın beklentilerine uyan, dolu dolu hizmetle geçirerek Türkiye'ye yeni bir ufuk açmak zorunluluğunu ve sorumluluğunu üzerlerinde taşımaktadırlar.

Karaman'da partimizin yönetiminde olan iki belediyeden Kazancı ve Göktepe beldelerinden Göktepe beldesini elimizde tutarken, maalesef Kazancı beldesini kaybettik. Ermenek'te İYİ Parti ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği neticesinde, Karaman'ın en büyük ilçesi AK Parti'den İYİ Parti'ye, Millet İttifakı'na geçmiştir. İl genelinde aldığımız % 17,50 düzeyindeki oy ise 24 Haziran seçimlerinden biraz yukarıda olmakla birlikte, istediğimiz düzeyde olmamıştır. Yine Karaman İl Belediye Başkanlığı seçiminde beklentimiz düzeyinde bir oy artışı sağlayamamış olmamız, partimizin yetkili organlarında değerlendirilmesi ve tespit edilen eksiklerin giderilmesi için önümüzdeki dönemde nelerin yapılabileceğinin ortaya konulması gereken bir durumdur.


 
Karaman'ımızda da bazı belediyeler, el değiştirmiştir. Bu kapsamda Karaman İl Belediye Başkanlığı da AK Parti'den MHP'ye geçmiştir. 15 yıldır AK Parti'nin üç değişik belediye başkanıyla uygulamış olduğu başarısız belediyecilik modeli, dördüncü seçimde, dördüncü değişik belediye başkan adayıyla çıktığı yarışta hemşehrilerimizden onay alamamıştır. İktidarın, biz hangi adayla çıkarsak çıkalım Karaman'da seçimi kazanırız kibri bu sefer hemşehrilerimiz nezdinde karşılık bulmamıştır. Böylelikle 15 yıl sonra Karaman Belediyesi el değiştirmiştir. Bunun yanında, sandıktan çıkmadan seçimle gelinen makamların sanki sahibiymiş gibi, sanki bu makamlara gelinmiş de bu makamların sağladığı protokol üyeliği pozisyonuna ulaşılmış gibi davranılmasının ve kendilerine protokol üyesi muamelesi yapılmasının, sanki seçim başlamadan bitmiş ve kazanılmış gibi bakanlarla ve bürokratlarla proje görüşmeleri yapılmasının, bakanlarla, bürokratlarla istişare edilen (!) bu projelerle oy alınmaya çalışılmasının hemşehrilerimizce hoş karşılanmadığı da bu seçimde ortaya çıkmıştır.


 
Karaman'ın var olan bir yığın yerel sorununa kayıtsız kalan yerel yönetim anlayışından sonra, hemşehrilerimizin görev tevdi ettiği Sayın Savaş Kalaycı'ya büyük sorumluluk düşmektedir. Bu anlamda çok zaman kaybeden Karaman'ımızın artık zaman kaybına tahammülü kalmasa da muhtemeldir ki hemşehrilerimiz, yine de, memlekete hizmet için yola çıkan ve hemşehrilerimizden bu uğurda onay alan bir Karaman evladına projelerini hayata geçirebilmesi için zaman bakımından gerekli krediyi açacaktır. Önemli olan, bu eleştirilmezlik döneminde zamanı, biriken sorunların çözülmesi ve vaat edilen projelerin bir an evvel hayata geçirilmesi için doğru kullanmaktır. Bunun yanında geçmişte yapılan yanlışlara düşmemek, kucaklayıcı olmak, adaletli olmak, bir kesimin değil herkesin belediye başkanı olmak ve Karaman'ımızın sorunlarının çözümünde kente doğru önderlik etmek de kendisinden beklenen en önemli tavırdır. Umarım Karaman'ımızın bu beklentisi karşılık bulur.

Seçim sonuçları ne olursa olsun, Karaman Milletvekili olarak önümüzdeki dönemde hemşehrilerimin ve Karaman'ın sorunlarının çözümü için yürüttüğüm mücadeleye, TBMM’de ve tüm mecralarda Karaman’ın sesini duyurmaya kaldığım yerden devam edeceğim.

Bu vesileyle, tercihi ne olursa olsun seçimde demokratik hakkını kullanan tüm hemşehrilerime teşekkür eder, yerel seçim sonuçlarının ülkemize ve Karaman'ımıza hayırlar getirmesini; görevi devralan ve göreve devam eden tüm belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, il genel meclisi üyelerimize ve muhtarlarımıza başarılar dilerim. Kazanan Türkiye olsun, kazanan Karaman olsun...

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol