Hasan Özen
Hasan Özen
06 Mayıs 2019 Pazartesi 16:24
BAĞIŞIKLAMA HİZMETİ YAPILDI.

Bağışıklama Hizmetleri; bebekleri, çocukları ya da erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en yüksek olduğu dönemden önce aşılayarak bu hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacı ile yürütülen önemli bir temel sağlık hizmetidir.
        Bağışıklama hizmetlerinde temel amaç; toplumda bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmektir.
        Bağışıklama hizmetleri; okul öncesi aşılamaları Aile Hekimliği tarafından, okul aşılamaları ise TSM tarafından yapılmaktadır. Karaman Merkez İlçe 2018-2019 eğitim-öğretim yılı okul aşılamaları;25.09.2018 tarihinde Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde yer alan Aşı Birimi tarafından başlatılmış olup Nisan 2019 tarihi itibari ile tamamlanmıştır. Aşı Ekibinde SHM/TSM de görev yapan Doktoraşı konusunda hizmet içi eğitim almış Ebe / Hemşire katılımı ile toplam 107 okulda 2702 1.sınıf, 2810 8.sınıf öğrencisi aşılanmak suretiyle;  her bir aşı için aşılama oranı %97’nin üzerinde olacak şekilde yapılmıştır.
  Ailelerin aşı reddi, bağışıklama hizmetlerini sekteye uğratan bir sorun olmasına rağmen; bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren ailelere duyarlı davranışları ile oranlarımızı yükseğe taşımamıza katkı sağladıklarından dolayı teşekkür ederiz. 
                                              HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK, SAĞLIĞIN BAŞI AŞI!
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol