18 Ağustos 2016 Perşembe 12:06
Diyetteyken Hangi Meyveleri Yemeliyiz?

Meyveler sağlıklı yaşamın çok önemli bir parçasıdır. Tabi kullanmayı bilirseniz. Diyet yaparken meyve seçiminde çok dikkatli olunması gerekir. Çünkü seçeceğiniz meyveler bazen yaktığınız kaloriyi arttırır. Bazen de aldığınız kiloyu arttırır. Meyve seçerken doğru bir seçim yapmak için daha çok içerdiği kaloriye ve lif miktarına bakmak lazım. Diyetteyken Hangi Meyveleri Yemeliyiz sorusuna, sizin için birkaç meyveyi analiz edip hangisi diyete daha uygun buna karar vereceğiz.

 Üzüm

Üzüm aslında içindeki çekirdeğinde içerdiği antioksidan sayesinde çok faydalı bir meyvedir. Ama tüketim miktarına dikkat edilmezse kilo aldıran bir besine dönüşür. Diyetteyseniz çok sık kullanmamanızı tavsiye ederiz.

 Çilek

 Çilek diyet sırasında gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir meyvedir. Bir küçük kâse çilek 50 kalori olup toplam şeker miktarı 7 gramdır. İçerdiği vitaminler sayesinde çilek hem sağlıklı bir ara öğününüz olur hem de tatlı isteğinizi bastırır.

 Portakal

İçerdiği bol C vitamini soğuk algınlığı, grip, nezleyi iyileştirmeye yardımcı olmasına rağmen diğer meyvelere göre daha çok şekerli ve kalorilidir.

 Elma

Genelde diyetlerimizin ara öğününü süsleyen elmanın tanesi 100 kaloridir. Gittiğiniz yerlere kolayca götürüp sağlıklı bir şekilde diyetinize devam edebilirsiniz. Ayrıca elmayı yeşil tüketirseniz metabolizmanızı harekete geçirir ve size kalori yaktırır.

 Armut

 Armut içerdiği lif sayesinde kullananların daha az acıkmasına ve daha çok kalori yakmasına vesile oluyor. Yemeden önce bol bol yıkayın. Çünkü etkisini görmek için kabuğuyla yemeniz gerekli.

 Greyfurt

Büyük bir kısmı su olduğu için aynı salatalık gibi sizi tok tutar. Ekşi olduğu için tatlı oranı yoktur. Aynı çilek gibi metabolizmayı hızlandırır. Ve düzenli kullandığınızda tansiyonunuzu düşürür.

 Karpuz

Her ne kadar çoğunluğu su olsa da daha doğrusu zararsız görülse de şeker oranı yüksektir. Aynı zamanda karpuzun kalori miktarı yüksek olduğundan diyet esnasında fazla tüketimi asla tavsiye edilmez. Ama haftada birkaç kez vitaminini almak için ince bir dilim halinde tüketilebilir.

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 18.08.2016 12:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol