Hasan Özen
Hasan Özen
13 Haziran 2019 Perşembe 05:34
Hastaların Morali “Manevi Destek” ile Yükseliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında Hastanelerde yatan hastalara manevi destek sunma konusundaOcak 2015'te protokol imzalanmıştı. Pilot illerden sonra Karaman Devlet Hastanesinde deyaklaşık 1 yılıdır, talep eden hastalara manevi destek hizmeti veriliyor. Bu amaçla faaliyete başlayan Karaman Devlet Hastanesi manevi destek ekibi, pek çok hastaya ulaştı.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından da evrensel bir hak olarak kabul edilen Manevi Destek Birimi’nin, hasta, hasta yakını ve sağlık personeline gönüllülük esasına dayalı, belli bir sistem dahilinde moral, motivasyon, farkındalık ve manevi destek sağlayarak, dini ve manevi konularda danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriliyor. 
“MORAL VE MOTİVE EDİYORUZ”
Manevi Destek Birimde görev yapanMustafa Laçin“Manevi rehberlik ve danışmanlık sosyal ihtiyaç olarak her geçen gün daha da artarak hissedilmektedir. Bir yıl içerisinde hastanemizde yatan birçok hastaya rehber olduk. 
Manevi Destek Biriminde, bir program çerçevesinde tüm servislerimizde hasta ve hasta yakınlarımızı ziyaret ediyoruz.Talep doğrultusunda dini motifleri içeren sabır, tefekkür, dua pratiği, kader anlayışı ve inancı gibi dinsel – manevi temaların yer aldığı bilgilerle moral, motivasyon desteği sağlamaktayız.
“OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ”
Hastanemizde tıbbı tedavi sağlık personellerimizce son derece profesyonel ve özveriyle yapılmaktadır, bizim görevimiz hastalarımıza manevi yönden yalnız olmadıklarını hissettirmek ve sırlarını güvende tutmak. Ruhsal ve manevi açıdan hastanın kendini ne kadar iyi hissederse tedavi sürecinin daha kısa sürede tamamlanacağını anlatıyoruz. Hastalığın sıkıntılı, acılı ve korkulu zamanında olumsuz hastalık algısını olumluya dönüştürme çalışıyoruz. Anlatımlarımızdan sonra hastalar manevi açıdan kendilerini rahatlamış hissediyorlar ve olumlu tepkiler alıyoruz. ”dedi.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol