31 Ekim 2016 Pazartesi 12:22
Türk Medikal Sektörü Medıca Fuarı’na Hazırlanıyor

 İKMİB, milli katılım organizasyonuyla Düsseldorf’taki sağlık fuarında ülkemizi temsil edecek

Muhabirimizin edindiği bilgiye göre, Teknolojik yenilikleri yakından takip eden Türk sağlık sektörü,  alanında en büyük fuar olarak anılan MEDICA Uluslararası Medikal Ürünler ve Teknolojileri Fuarı’na hazırlanıyor. Milyarlarca dolarlık büyüklüğe sahip dünya sağlık endüstrisinin bir numaralı buluşma noktası olan MEDICA Fuarı, 14-17 Kasım 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenleniyor. 38 Türk firması İKMİB’in bu yıl sekizinci kez düzenlediği milli katılım organizasyonla dev buluşmada yerini alacak.

Son yıllarda hızlı bir gelişim içinde olan sağlık sektörü, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) sekizinci milli katılım organizasyonuyla MEDICA Fuarı’nda yerini alacak. Ürün ve sistemlerdeki yenilikler kadar ihracatta da önemli bir ivme yakalayan sektör temsilcileri fuarda yeni işbirliklerine imza atmaya hazırlanıyor.

İKMİB milli katılım organizasyonuyla 38 firmanın katılacağı fuarda; medikal sektörde kullanılan tek kullanımlık ürünler, tıbbi cihazlar, ortopedik gereçler, kişisel bakım ve sağlık ürünleri, hastane ekipmanları gibi pek çok farklı ürün grubu sergilenecek.

Sektör profesyonellerini bir araya getiren MEDICA, medikal ve tıp alanında son yeniliklerin sergilendiği bir platform olarak önem taşıyor. Dünyanın pek çok ülkesinden binlerce ziyaretçiyi ve sağlık profesyonelini ağırlayan fuarı her yıl sağlık ve medikal sektöründeki karar vericilerden oluşan yaklaşık 100 bin kişi ziyaret ediyor.

Sektör ihracatını artıracak tüm çalışmaları desteklediklerini belirten İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, “Dünyanın en büyük sağlık ve medikal ürünler fuarı olan Medica’yamilli katılım organizasyonu da bu çalışmalarımızdan biri. İKMİB’in en uzun soluklu milli katılım etkinliklerinden biri olarak da bizim için özel bir yere sahip. Bu yıl 8’inci kez Medica’da ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyoruz. Firmalarımızın milli katılıma artan ilgi ve isteği de sevindirici. Sektör temsilcilerimizin mutlaka dünyanın en önemli medikal fuarlarında olması gerektiğine inanıyor ve bu yönde de onları teşvik ediyoruz. Fuarlar hem sektörde yaşanan gelişmeleri ve yenilikleri görmek hem de gelişmekte olan pazarlara açılmak için büyük bir fırsat sunuyor. Medikal, katma değerli ihracat potansiyelinin çok yüksek olduğu bir alan. Ülkemizde çok başarılı üretici firmalar bulunuyor ve kendilerini yurtdışında daha fazla tanıtmaları gerektiğini görüyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Medica’dan yeni ihracat bağlantıları ile döneceğimizi düşünüyoruz” dedi.

 

 İsmail Ethem TABORU

Son Güncelleme: 31.10.2016 12:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol