Hasan Özen
Hasan Özen
18 Kasım 2019 Pazartesi 20:10
KARAMANLI MOTOSİKLETÇİ!

ŞAMPİYONLUK NASIL GELDİ 

Haziran ayında kısıtlı imkanlarla sezonun ilk yarışına çıkan sporcumuz Antalya'da tüm yarışları kazanarak 1. Oldu ve 25 puanla zirvedeki yerini aldı. 

Sürekli ertelenen yarışlardan sonra 7 ayak yapilmasi planlanan sezonun 3 ayak yapılmasına karar verildi ve tarihler 16-17 Kasım'ı işaret ediyordu. Haftasonu 2 yarış birden yapılacak ve şampiyon Antalya'da belli olacaktı.

16 Kasım "Kabus"

Cumartesi günü yapılan sıralama yarışlarında şanssızlıklar yaşayan sporcumuz Koray Kehya 5. sıraya yerleşti, ardından yapılan tekli kalkışlarda erken elenerek 5. oldu ve şampiyonluk şansını zora soktu. 

En yakın rakibi Şafak Karakaya ise 2. Olarak puan farkını kapattı ve iki sporcuda 36 puanla kıyasıya geçecek 3. Ayak yarışını beklemeye başladılar. 

Beklenmedik sonuçlarla yarış ekibinin morali bozulsa da Karaman'dan gelen destekçiler "Tek hedef şampiyonluk "dediler.

17 Kasım "Yeniden Doğuş"

Pazar günü yarışların sonuna gelirken başarılı Pilot Koray Kehya bu sefer işi şansa bırakmayarak yarı finale çıktı ve en yakın rakibi Şafak Karakaya ile eşleşti. Burada da rakibini 2-1 eleyerek finali garantiledi ve artık şampiyonluk için geri sayım başladı.

Yarış sonunda puanını 56'ya çıkaran Koray Kehya Türkiye Şampiyonluğunu ilan etti.

Yarışın ardından yaptığı açıklamada, takımına teşekkür ederek, "Bu yarışı çok önemsiyordum. Çok çalıştık ,çok uğraştık ve bize destek olan arkadaşlarımızla birlikte neler yapabileceğimizi kanıtladık. Türkiye Şampiyonluğumuz emeği geçen , yüreği bizimle atan herkese armağan olsun" dedi.

2020 sezonunda hedeflerinin Türkiye Pist Şampiyonası olduğunu ifade eden yarışçımız, destek bulursa hem Avrupa'da hem Türkiye'de şehrimizi temsil etmek ve yeni kupalarla Karaman'a dönmek istediğini belirtti.

Takım koçu Mustafa Kehya yaptığı açıklamada ;

"Karaman'ı sürekli başarılarıyla adından söz ettiren bir konuma getirmek için çabalamamıza rağmen arkadaşlarımız dışında kimseden , memleketimizden bir destek bulamamak bizi çok üzdü, yine de canları sağolsun. Türkiye Şampiyonluğu Karaman'a hayırlı uğurlu olsun" dedi .

Sporcumuzu ve ekibini tebrik eder ,başarılarının devamını dileriz.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol