23 Ağustos 2016 Salı 20:26
İOS 9 Nasıl Kurulur?

Apple bilindiği üzere Kaliforniya kuruluşlu bir teknoloji şirketidir. Apple’ı üç ortak kurmasına rağmen adından daha çok bahsettiğimiz Steve Jobs şuan kendi tarzıyla olan Apple ürünlerini ve vefatından sonra piyasaya sürülen genellikle Jobs’ ın tarzından ödün veren ürünleri kullanıcıların elinde görmek mümkün. Bu ürünlerin en yaygın görülenlerinden biri olan mobil ürün telefondur. Yani İphone. İphone’ un işletim sistemi, İpad ve diğer mobil donanımların işletim sistemi ‘’İOS’’ dur. İşletim sistemi denilince akla stabilizesi, hızı, kullanılabilirliği ve devamında güncelleştirme gelir.

Peki, yayımlanan İOS 9 Nasıl Kurulur İOS kurulumu kablolu veya kablosuz olarak güncellenebilmektedir. Kablosuz olarak tercih edenler cihaz bataryasının en az %50’ sinin dolu ve internet bağlantısının olması gerekmekte ve en önemlisi cihaz yedeğini ‘’İCloud’’ veya ‘’İTunes’’ üzerinden yedekleyiniz. Sıradaki işlem ise ayarlar bölümünden önce genel sonra ise yazılım güncellemeye dokunun.

‘’İndir ve Yükle’’ seçeneğine dokunduktan sonra gerekli adımları yaptıktan sonra cihazınıza ilgili sürüm yüklenecektir. Kablolu olarak yükleyemiyorsanız cihazınıza İOS 9’u İTunes üzerinden yükleyebilirsiniz. Ancak İTunes’ un en son sürümüne ihtiyacınız var. Daha sonra cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın. İTunes üzerinden cihazınızı seçin ve ‘’Özet’’ e tıklayın ardından ‘’Güncellemeleri Denetle’’ yi tıklayın. Son olarak ise ‘’İndir ve Güncelle’’ yi tıklayın.

Peki, hangi mobil cihazlara İOS 9 yüklenebilir. İphone için 4S ve sonrasına yükleyebilirsiniz. İpad için İpad 2 ve sonrası için İOS 9 yükleyebiliyorsunuz. İPod Touch modellerinde ise sadece 5. Ve 6. Nesil İPod Touchlara İOS 9’ u yükleyebiliyorsunuz. Bazı Apple ürünlerine İOS 9’u kurmak gerekmiyor. Bu ürünler İPhone 6s, 6s Plus, İPad Pro ve İPad Mini 4’ te İOS 9 yüklü olarak geliyor. İOS 9 için istenen boyut 1.3 GB ve önceki sürümlere göre oldukça düşük bir boyutta kullanıma sunuluyor. Sizde İOS 9’ u destekleyen mobil cihazlarınıza isteğe bağlı olarak kablolu veya kablosuz olarak kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 23.08.2016 20:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol