Hasan Özen
Hasan Özen
03 Ocak 2019 Perşembe 16:28
Vali Funda Kocabıyık “Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yeni bir yıla girmeleri ve yılbaşı tatili nedeniyle gerekli tedbirler alınmıştır”

 Konuyla ilgili yapılan toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Funda Kocabıyık, “İlimiz ve bağlı ilçelerini kapsayan ve ilgili kurumlarımız tarafından alınan tedbirlerin bir koordinasyon içinde yürütülmesi ve bir aksaklığa meydan verilmemesi için tüm hazırlıklar yapılmıştır. Vatandaşlarımıza mutlu, huzurlu ve güzel bir yıl diliyorum” dedi.
 
Valiliğimiz tarafından alınan tedbirler aşağıda belirtilmiştir:
 
1-Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak ve yılbaşını huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yılbaşı öncesi ve yılbaşı süresince ekiplerini takviye ederek gerekli tedbirleri alacaklardır.
2- Yılbaşı öncesi Asayiş Şube Müdürlüğü, Merkez İlçe Emniyet Müdürlükleri ve Polis Merkezi Amirlikleri halkın yoğun olarak bulunduğu alış veriş merkezlerinde özellikle yankesicilik, kapkaççılık ve diğer asayiş olaylarına karşı tedbir alacaklardır.
3- 31 Aralık 2018 Pazartesi günü, silah atılma olaylarına karşı polis merkezlerinde nöbetleşe personel görevlendirilecek ve polis merkezi amirleri de kendi merkezlerinde hazır bulunacaklardır.
4- Emniyet Müdürlüğünün diğer birimleri de görev ve yetki alanlarında gerekli tedbirleri alarak çalışmalarını sürdüreceklerdir.
5- Yılbaşı süresince İl Jandarma Komutanlığına bağlı tüm birimlerde 24 saat esasına göre meydana gelebilecek olaylara müdahale için rütbeli personel bulundurulacaktır.
6- İl Jandarma Komutanlığı Emniyet ve Trafik Timleri 24 saat esasına göre görev başında bulunacaklardır.
7- 31/12/2018 – 02/01/2019 tarihleri arasında il genelinde emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından uygulamalar yapılacak, trafik yoğunluğu bulunan yollar ile eğlence yerlerinin denetimi ve kontrolüne ağırlık verilecektir.
8- Gelecek ihbar ve yardım taleplerinde; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, 112 Komuta Kontrol Merkezi ve İtfaiye Müdürlüğü ve OEDAŞ Ekipleri koordineli olarak olaylara zamanında müdahale etmeleri için gerekli önlemleri alacaklardır.
9- Sağlık Müdürlüğünce 112 ve UMKE ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürecek, yılbaşı süresince vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili sorunları ve trafik kazalarına anında müdahale etmek üzere sağlık kuruluşlarında yeteri kadar nöbetçi personel görevlendirilecektir.
10- OEDAŞ İl Müdürlüğünce elektrik arızalarının giderilmesi için nöbetçi personel bulundurulacaktır.
11- Türk Telekom Müdürlüğünce, İl Müdürlüğü bünyesinde arıza ve bakım işleriyle ilgili olarak 24 saat esasına dayalı ekipler ve görevli nöbetçi müdürler bulundurulacaktır.
12- Belediye Başkanlığınca yılbaşı süresince işlerin aksamadan yürütülmesi için yeterli personel görevlendirilecek, İtfaiye, Zabıta, Su ve Kanalizasyon İşleri, Fen İşleri, Temizlik İşleri, Belediye Danışma Servisi 24 saat süre ile görev yapacaktır.
13- İl Özel İdaresi, Belediye ve Karayolları tarafından; herhangi bir hava muhalefetine karşı gerekli tedbirler alınacaktır.
14- Yukarıda belirtilen konular üzerine gereken hassasiyet gösterilecek olup; İlçe Kaymakamlıkları da benzer tedbirleri alarak uygulayacaklardır.
15- Vatandaşlarımızın, AFAD için 122, asayiş ve trafik için 155 ve 156 nolu telefonları, belediye hizmetleri için 153 nolu telefonu, elektrik arızaları için 186, doğalgaz arıza için 187 nolu telefonları aramaları yeterli olacaktır.
 
Tüm vatandaşlarımıza güven içinde, mutlu ve huzurlu bir yeni yıl akşamı ve tatili geçirmelerini temenni ederim.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol