Hasan Özen
Hasan Özen
12 Mayıs 2019 Pazar 18:53
ABİDİN ÇAĞLAYAN'DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Toplum hayatının temel yapı taşı olan anneler, ailenin çekirdeği ve vazgeçilmezidir. Emsalsiz ve sınırsız sevginin, hoşgörünün, sabrın; en masum ve temiz duyguların timsali annelik ulvi bir müessesedir. Anne, nesli temin ve talimin kaynağı olmakla birlikte, ailenin fiili reisi, memuru, işçisi, esnafı, işvereni ve en önemlisi herkesin öğretmenidir. Anneliğin ayrıştırıcı, ötekileştirici değil, toplumu yakınlaştıran, birleştiren, bütünleştiren bir rolü vardır.
 Bizi millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün ve geleneklerimizin devam ettirilmesinde herkese düşen sorumluluktan daha fazlası şüphesiz annelere düşmektedir. Kültürün yaşatılması kadar huzurlu bir toplumun oluşturulmasında da annelerin rolü asla inkâr edilemez.
Eğitim önce aileden başlar anne ise büyüyen bir çocuk için en önemli öğretmendir. Ülkemizin geleceği annelerimizin yetiştireceği evlatlara bağlıdır. Birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimiz için toplumumuzun en önemli unsuru olan annelerimizin anneler gününü yürekten kutluyorum.

Anahtar Kelimeler:
KaramanKaraman Haber
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol