Hasan Özen
Hasan Özen
12 Mayıs 2019 Pazar 19:01
VEKİL ESER; "TÜRKÇE'MİZİN BAŞKENTİNİN KARAMAN OLMASI GURUR KAYNAĞIDIR"

Selman Oğuzhan Eser; "Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türk diline verdiği önemi gösteren dil fermanını yayınlamasının 742. Yıldönümünü hep birlikte kutluyoruz.

Karamanoğlu Mehmet Bey,
Türk dilini her koşulda müdafaa etmiş, onun yok olmaması için mücadele vermiş yiğit bir komutandı.
Türk dili ve kültürünün sınırlarının genişlemesini, yabancıların kültür ve siyasi hegemonyasına karşı bizleri şahlandırıp kültürel istiklâlimizi yeniden kazanmamızı sağladığı fermanda  "Bu günden sonra divânda, dergahda, bargahda, meclisde ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." diyerek, 
Türkçeyi 13 Mayıs 1277'de resmi dil olarak ilan etmiştir.

Bu vesileyle Türk Dil Bayramı sadece Karaman'da değil bütün Türk coğrafyalarında kutlanmaktadır. Ayrıca bizi millet yapan değerlerin en başında gelen Türkçemizin başkentinin Karaman olması bizler için ayrı gurur ve sevinç kaynağıdır. 

Bir milletin dili; onun tarihi, dini ve kültürüyle iç içedir.  Ecdadımızın bize bıraktığı milli mirasımız olan dilimizi doğru kullanıp gelecek nesillere doğru aktarma görevi de bizlere aittir. 

Milli birlik ve beraberliğimize ışık tutan bağımsızlığımızın sembolü dilimizle her kıtada milli hüküm sürmemizi sağlayan Karamanoğlu Mehmet Bey'i rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun." dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol