20 Ağustos 2016 Cumartesi 12:12
 Etli bamya yemeği Nasıl yapılır?

Herkesin tadını severek yediği bamya, insanlar tarafından taze ve kurutulmuş olarak tercih edilir. Taze olarak yazın tüketilen ve dondurucuda saklanan bamya, kurutulmuş olarak da yemeği çok seviliyor. Kuru bamya genel olarak marketlerde satılıyor. Şimdi sizlerle kuru bamyanın nasıl yapıldığını öğrenelim;

 Etli Bamya Yemeğinin Malzemeleri:

 * 250 gram dana kuşbaşı

 * 150 gram kuru bamya

 * 1 yemek kaşığı salça

 * 1 büyük baş soğan

 * 2 yemek kaşığı tereyağı

 * 2 yemek kaşığı limon suyu

 * 1 tatlı kaşığı tuz

  Etli bamya yemeği Nasıl yapılır

Öncelikle kuru bamyalarımızı, temizlenmesi gerekiyorsa dikenlerini ve çöplerini ayıklıyoruz. Daha sonra suyun içinde yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlanan bamyaları süzüp, soğuması için bir kenara alıyoruz. Başka bir yanda düdüklü tencerenin içinde kuşbaşı etlerimizi suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Kuru bamya yemeğini pişirmek için düdüklü tencere tercih edin. Çünkü hem zaman açısından, hem de yemeğinizin tadı açısından düdüklü tencere her zaman olumlu sonuçlar verir.

 Suyunu iyice çeken etlerin üzerine, 2 yemek kaşığı tereyağını koyuyoruz ve biraz daha kavuruyoruz. Daha sonrasında ise küp küp doğranmış soğanları, pişen etlerimizin üzerine ekliyoruz, soğanları da kavuruyoruz. Sonrasında bir yemek kaşığı salçamızı ekliyoruz. Biraz daha karıştırıyoruz. Harcımızın üzerine bamyayı döküyoruz ve ardından hemen 2 yemek kaşığı limon suyunu veya 1tatli kaşığı limon tuzunu ilave ediyoruz.

Limon suyunu hemen dökmezseniz bamyalar süner ve yemeğiniz güzel olmaz. Bamyaları harcımıza ilave ettikten sonra hemen karıştıralım ve üzerini biraz geçecek şekilde suyunu ilave edelim ve tuzunu dökelim. Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte 45 dakika pişirelim. Piştikten sonra harika bir lezzet sizi bekliyor olacaktır. Düdüklü tencerenizi açarken havasını aldırmayı unutmayın. Sevdiklerinizle keyifle yiyeceğiniz Etli bamya yemeğinizi yanında cacık ve salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 20.08.2016 12:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol