Hasan Özen
Hasan Özen
05 Ocak 2019 Cumartesi 15:54
Makine Sektörü İşbirliği Çalıştayı Vali Mustafa Tutulmaz'ın Katılımı ile Yapıldı

ZEKA Afyonkarahisar Makine Sektörü İşbirliği Çalıştay’ına Vali Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Koordinatörü Vahit Akyol ile çok sayıda mermer ve makine üretimi yapan iş adamları katıldı.
 
Makine Sektörü İşbirliği Çalıştayı’nda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Afyonkarahisar olarak gerçekten kalkınma sağlayacaksak, burayı gelişmiş diğer şehirlerin arasına sokabileceksek bu sizlerin başarısıyla olacaktır. Bunun bilincinde olduğum için özellikle bu çalıştaya katıldım. Makine sektörünün sorunlarını dinlemek için buradayız. Gerçekten bir ülke geliştiyse gerek sanayi toplumunda, gerek daha sonra şuanda bilgi toplumunda makine sektörü ileri olmayan bir gelişmiş ülke yoktur. Şimdi biz ülke olarak maalesef makine sektöründe bazı sıkıntılar yaşamaktayız. Nereye gidersek makinelerin ithal olduğunu gördük” dedi.  
 
Bizim en iyi ülkeler seviyesine gelebilecek azmi, gayreti göstermemiz lazım
Bizim en iyi ülkeler seviyesine gelebilecek azmi, gayreti göstermemiz gerektiğini ve bizde bu potansiyelin var olduğunu söyleyen Vali Tutulmaz; “Eğer bu ülkeyi kalkındıracaksak, eğer ilimizi özelde daha gelişmiş hale getireceksek, eğer iş gücü vb. problemleri daha aza indireceksek, eğer üretim yapacaksak bunun makinenin dışında başka yolu olmadığını açıkça ifade ediyorum. Kalkınma Ajansıyla biz bütün makine sektörünün ortak ihtiyaçlarını giderebilir miyiz diye düşündük. Bu ülkenin kalkınmasının temeli sizlersiniz” dedi.
 
Bu görevler vatan sevgisi ile bağlantılıdır
Kalkınmanın lokomotif sektörü makine sektörüdür. Makine sektöründe kümelenme öneminden ve bu görevlerin vatan sevgisi ile bağlantılı olduğunu belirten Vali Tutulmaz; “Makine sektörü savaşta da çök önemlidir. Makine sektörü güvencedir. Yaptığınız işlerin basit işler olmadığını bilin, ama sonra bunu geliştirmeniz gerektiğini de bilin. Bizim sizlerle beraber sizin azminizle, tecrübenizle ve kamunun desteğiyle bu kümelenmeyi burada yapıp makine denince Afyonkarahisar’ı akla getirtmemiz lazım. Bizim bir taraftan da yüksek teknolojiyi buraya getirerek burada makine denilince evet Afyon’da iyi bir makine sektörü vardır dedirtebilmemiz lazım"dedi.
 
Makine bütün kalkınmanın temelidir
Makine bütün kalkınmanın temelidir diyerek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz;“Şimdi belki şuanda tarım makinesi yapıyorsunuz, belki şuanda siz mermer makinesi yapıyorsunuz ama diğerleri bundan farklı bir şey değil. Ancak bir fonksiyonu azcık değiştiriverdiğinde öbür işi de yapacak. Önemli bir alan bu bilgi birikimini hep beraber geliştirelim diyorum ve bize düşen neyse ben hazırım. İnşallah bu arada Zafer Kalkınma Ajansı’yla yapabileceklerimiz var ise onları da yaparız. Sanayi Bakanlığı’na iletmek durumunda olduklarımız varsa onları iletiriz. Ama size büyük görev düşüyor bunu özellikle ifade etmek isterim. Ayrıca bu konuda ATSO ve AKÜ’ye de çok önemli görevler düşmektedir” dedi.
 
Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Afyonkarahisar Makine Sektörü İşbirliği Çalıştayı makine üretimi yapan iş adamları ile karşılıklı soru cevap şeklinde son buldu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol