Hasan Özen
Hasan Özen
08 Mayıs 2020 Cuma 19:08
Sağlık Personeli Korona Virüsle Mücadelede Etkin Rol Oynuyor


İlimizde yeni hizmet binasında hizmete açıldığı yıldan bu yana ilklerle adından söz ettiren Karaman Devlet Hastanesi korona virüs ile mücadele de etkin rol oynuyor. Hem tanı hem de tedavi sürecinin yürütüldüğü hastane korona virüs nedeniyle şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde organize ediliyor. Bu süreçte hastaneye korona virüs şüphesiyle gelen hastalar, izole edilmiş odalarda kontrol altında tutuluyor ve hastanede sürekli dezenfeksiyon işlemi yürütülüyor. Bu başarıların arkasında ise sağlık savaşçıları yer alıyor. Yoğun bakım hastalarıyla ilgilenen sağlık çalışanları zor şartlar altında, fedakârca mücadele ediyor. Gece gündüz demeden pandemiyle mücadele eden sağlıkçılar, en büyük risk grubunda bulunuyor ve bu mücadelede en ön saflarda yer alıyor. Pandemi  kapsamında hastane içerisinde özel olarak oluşturulan  Covit polikliniklerinde  doğru etkili bir yaklaşımla ve Sağlık Bakanlığının aldığı kararlar doğrultusunda  teşhis ve tedavi işlemleri yürütülen Karaman Devlet Hastanesinde virüse karşı verilen mücadele dikkat çekiyor.

Hastanede virüsü ile ilgili tedbirler de arttırılarak devam ediyor. Bu bağlamda dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları aralıksız sürüyor. Poliklinikler başta olmak üzere toplu kullanım alanlarında, servislerde, belirli aralıklarla dezenfekte ve ilaçlama  işlemleri artan bir ivmeyle devam ediyor.  Kurum lararası iş birliği ile yapılan ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında personel araçlarının bile ilaçlanması dikkat çekiyor. Sağlık Bakanlığı onaylı, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen kokusuz ürünlerle yapılan ilaçlama çalışmaları periyodik olarak tekrarlanıyor.
Karaman Devlet Hastanesinin hizmete açıldığı günden bu yana, yoğun kullanıma ve artan hasta yüküne bağlı olarak ihtiyaca cevap vermekte zorlanan asansörlerlerin tamamı da  TSE standartlarına ve koşullara  uygun olarak  yenilenerek hizmet vermeye başlamıştır.   İhalesi yapılarak yüklenici firmaya teslim edilen asansörler  birçok teknik özelliğe ve kullanım kolaylığına sahip olarak, daha ferah daha aydınlık bir kabin görüntüsüyle tamamen yenilenmiş, hasta, hasta yakınlarının ve çalışanların rahat etmeleri, konforlu bir biçimde hizmet almaları sağlanmıştır. Aynı zamanda hastanenin çatı izolasyonu da tamamlandığı, teras katta bahar ve kış aylarında yaşanan yağışlardan dolayı tavanda akıntının yaşanmaması gerekli yalıtımların yapıldığı gelen haberler arasında. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada bu izolasyonun hava ve iklim şartlarına göre son derece dayanıklı olduğu bilgisi alınmıştır. Şu an için hiçbir sıkıntının olmadığı Karaman Devlet Hastanesi yönetimine ve çalışanlarına hizmetlerindeki kalite ve çalışmalarındaki özveri adına teşekkür ediyoruz

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
pinaryildiz 2020-05-31 23:08:49

Uzmanlar koronavirüs aşısı bulunmadığı sürece önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söylemektedirler. Diğer ülkeler 2. dalgadan korkmaktadırlar ülkemize 2.dalga veya önümüzdeki kış aylarında tekrarlayacak olursa Gıda ürün tedarik zinciri bozulmayacaktır. Uzun mesafe nakliyat yapanlar havayolu ekipleri ve sağlık görevlileri gerekli önlemleri alarak bizlere güzel çözüm bulacaklardır. Şehirler arası nakliyatyapanlar sebze meyve ve diğer gıda alışverişin devam etmesi için çalışmalarına devam edecektir. Her platformda bu şekilde bilgilendirme yapılması insanlarımız için önemli olduğunuz düşünmekteyim.