Hasan Özen
Hasan Özen
05 Ocak 2019 Cumartesi 15:52
‘Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül Kütüphanesi’nin Açılışı Vali Mustafa Tutulmaz’ın Katılımıyla Gerçekleşti

Şehitlerin ismini yaşatmak ve vatanını seven gençlerin yetişmesini sağlamak amacıyla biraraya gelen gönüllülerin oluşturduğu ‘Şehit Kütüphaneleri’ ve ‘İyilik Afyonda’ topluluklarının katkılarıyla hazırlanan Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül Kütüphanesi açılış törenine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, İl Jandarma Komutanı J.Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül’ün ailesi, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.
 
Ertuğrulgazi İlkokulu ve  Ortaokulunda oluşturulan kütüphanenin açılışında Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül’ün özgeçmişi okundu. Açılış töreni Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül adına hazırlanan kısa video gösteriminin izlenmesiyle devam etti. Törenin devamında Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül’ün vasiyeti okundu.
 
Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül Kütüphanesi’nin açılış töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Duyguların yoğun olduğu bir ortamdayız. Böyle bir ortamda gerçekten konuşmaktan daha öte duygular neyi ifade etmek istediğimizi daha iyi açıklıyor.  Değerli kardeşimiz vatan sevgisini, vatanı ne şekilde sevdiğini canını vererek gösterdi. Bizlerde gençlerimizde bu vatan sevgisini terimizle göstermemiz lazım. Öğrencilerimiz işte bu kardeşimizin adına açılan kütüphaneyi daha çok meşgul ederek, orada daha fazla kalarak, oradan daha fazla kitap alıp okuyarak daha sonraki çalışma hayatında bu ülkeye daha iyi hizmet etmenin yolunu seçmeliler. Yine diğer görevlerde bulunan kardeşlerimizle hepsi yine bu vatan için daha çok çalışmalı ki toprağa düşen kardeşimizin ruhu hepimizde daha yakın olarak canlansın. ”dedi.
 
Daha Çok Kitap Okuyarak Kendinizi Daha İyi Geliştirin
Ülkemizin bulunduğu toprakların tarih boyunca önemli olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz; “Bu ülkede eğer biz işimizi iyi yapmazsak, bu ülkeyi iyi çalışarak geleceğe daha iyi hazırlamazsak bilin ki daha çok şehitler veririz. Bu topraklar, tarih boyunca hep birilerinin gözü üzerinde olan topraklardır. Bu topraklarda bulunmanın bedeli var, ama biz bu bedeli kanla değil terle ödeyelim. Bu bedel ödenecek bundan şüpheniz olmasın. Bundan sonra da ödenecek. Çünkü son dönemde ve son 2 yılda yaşadıklarımız, son 5 yılda 10 yılda geriye doğru şöyle gittiğimizde hep görüyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve bu bölgede bizlere rahat yok. Bu rahatı bizim sağlayabilmemizin yolu daha çok ter akıtmaktan geçiyor ama biz teri körü körüne akıtmayalım. İşte buralarda açılan kütüphanelerde kitaplardan daha çok okuyarak kendinizi daha iyi geliştirin. Kendimizi daha iyi geliştirdiğimizde de vatana millete hizmeti daha iyi ürünler, makinalar, elektronik malzemeler, gıdalar üreterek yani her şeyin daha iyisini, en iyisini üreterek güçlü bir Türkiye oluşturalım. Güçlü bir Türkiye oluşturduğumuzda da inşallah bu tür kan akıtılacak ortamlar oluşmaz. Güçlü bir Türkiye’ye kimse yan bakamaz. Böyle olduğunda da inşallah bu topraklarda daha huzurlu bir şekilde yaşarız diye düşünüyorum. Ben bu kütüphanenin oluşmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu güzel bir davranış. İnşallah bütün şehitlerimiz adına okullarımızda bu tür hizmetleri devam ettiririz. Bizler gerek Valilik olarak, gerek Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımız olarak yaptığımız kitap desteği ile bu kütüphaneye katkı sağlamak istedik. Toplam 610 kitabı Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı olarak buraya bağışlıyoruz. Gençlerimiz bu kitaplarımızdan inşallah daha çok okuyarak hem kendi kişisel gelişimlerine katkı sağlarlar, hem ülkemizin gerek ekonomik, gerekse sosyal ve kültürel anlamda gelişimine önemli katkı sağlarlar diyorum. Ben tekrar emeği geçen herkese Ankara'dan buraya kadar gelen şehidimizin yakınlarına ve tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kütaphanemzin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
 
Ertuğrulgazi İlkokulu ve Ertuğrulgazi Ortaokulunun birlikte faydalanabileceği bir şekilde hazırlanan  ‘Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül Kütüphanesi’ kurdele kesimiyle hizmete açıldı. Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekilerin ‘Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül Kütüphanesi’ni gezmesi ile açılış töreni sona erdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol