09 Nisan 2017 Pazar 18:36
Adil Kullanım Kotası kalkıyor mu? Adil Kullanım Kotası Ne Zaman Kalkacak?

Adil Kullanım Kotası kalkıyor mu? Adil Kullanım Kotası Ne Zaman Kaldırılıyor? Uygulamanın başlayacağı tarih belli oldu mu? Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonucunda AKK sının kaldırılmısına 1 mayıs 2017 itibari ile başlandı Adil Kullanım Kotası Kaldırıldı mı?

Daha önce açıklaması yapılan Adil Kullanım kotasının kaldırılmasına bugün itibari ile başlandı. İlk olarak Kaldırılma işlemi gece Saat 02:00 ile sabah 08:00 arasındaki indirmelerde uygulanacak. İnternet kullanıcılarının 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren gece belirli saatlerde kullandıkları internet hizmetleri AKK sından düşülmeyecek. Bu uygulamanın hayata geçmesi ile birlikte kullanıcılar rahat bir nefes alacak. BTK kurumu tarafından 2016 yılında açıklama yapılmış ve AKK nın tamamen kaldırılacağı söylenmişti. Konu ile ilgili ilk uygulama 1 Mayıs 2017 tarihinde başladı.

Uygulamanın hayata geçirilmeye başlaması sonrasında kullanıcılar adil kullanım kotasının tamamen ne zaman kaldırılacağını sorgulamaya başladı. BTK adil kullanım kotasının 2018 aralık ayından itibaren tamamen kaldırılacağını açıkladı. Uygulama neticesinde Adil Kullanım kotasının aşıldığı durumlarda alt sınırlardada düzenleme yapıldı. Buna göre İnternet sağlayıcısı tarafından verilen Hız nekadar yüksek ise AKK aşıldığı vakit düşülecek hızda yüksek olacak. Daha önce bu durum tüm kullancılar için aynı hız olan 3 mpbs olarak uygulanıyordu.

Örnek Uygulamalara göre

Hızı 24mpbs olan kişi kotasını aştığı vakit hızı 8 mpbs 50mpbs olan kişi kotasını aştığı vakit hızı 16 mpbs 100mpbs olan kişi kotasını aştığı vakit hızı 24 mpbs

Bu haber http://yerelhaber.tv'den alınmıştır.
 

Son Güncelleme: 09.04.2017 18:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol