04 Mart 2017 Cumartesi 21:56
Bilim Adamları Kansere Karşı Nano-Robotlar Üretiyor

Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte özellikle tıp alanında tedavisi mümkün olmayan ya da zor olan bir çok hastalık için yenilikler meydana gelmektedir. Bilim adamları yıllardır yaptığı çalışmalarla özellikle kanserin tedavisi için yeni  yöntemler geliştirmektedirler. Bu yöntemlere bir yenisini daha ekleyen Almanya’da bulunan Phillips Innovative Technologies’de çalışan araştırma görevlileri, nano robot teknolojisiyle yapımı zor olan kanser ameliyatlarında yeni bir çığır açabilirler.

Nano-Robot Nedir ?                                

Özellikle nano teknolojinin gelişmesiyle birlikte nano robot teknolojisini de araştırmaya başlayan bilim insanları maddenin atomik, moleküler ve supramoleküler yapılarının kontrolünü sağlamaya çalışmaktadır.  Özellikle tıp alanında mikro ölçekli ameliyatlar yapıldığı düşünüldüğünde bu nano teknolojisinin bir şekilde bu alanda kullanılmasını sağlamak mümkündür. İşte bu mikro ölçekli ameliyatların yapımında yardımcı olacak nano robot teknolojisi, insan hatasını sıfıra indirerek mikro ölçekli ameliyatlarda verilen komutlarla hastalığı aşmaya çalışacaktır.

Nano-robot Teknolojisi Kansere Karşı Nasıl Tedavi Uygular ?

Şu anda kanser tedavisi için ameliyatlarda mikroskobik cihazlar çok karmaşık işleri tek bir sinyalle yapmaya çalışıyor. Ama nano robot teknolojinin gelmesiyle birlikte robotlar, bu karmaşık işleri verilen komutlarla daha kolay bir şekilde çözüme ulaştıracaktır. Nano robotlar sayesinde uzmanlar, kanserlerle savaşan radyoaktif molekülleri tümörlerin içine yerleştirerek kanserle mücadelede yeni bir sayfa açmış olacaklar. Tedavinin ufak yan etkileri olsa da kanserin yenilmesini sağlayan bu tedavi de uzmanlar şimdi de bu yan etkilerin ortadan kalkması için çalışmalarını sürdürüyor.

Son Güncelleme: 04.03.2017 22:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol