Hasan Özen
Hasan Özen
11 Aralık 2018 Salı 14:53
Mini Ada Gözünü Açtığında İlk Söylediği;  “Konyaspor’un durumu ne?” Oldu

AKINSOFT – AKINROBOTICS bu kez de katılmış olduğu bir etkinlikte, üretmiş olduğu robotumuzun sahneden düşmesi ile gündemde. Antalya’da düzenlenen 4. Akdeniz Bilişim Zirvesi’ne katılan robotlarımızdan Mini Ada isimli insansı robot sahnede yaptığı sunuculuk ve gerçekleştirdiği dans gösterileri esnasında müziğin ritmine kapılarak sahneden düştü. Yüzlerce katılımcının gözleri önünde sahneden yuvarlanan robotumuza ilk müdahale salonda bulunan mühendis ekibi tarafından yapıldı. Baş ve göğüs bölgesine aldığı darbeler nedeniyle hafif şekilde yaralanan Mini Ada, mühendislerimiz tarafından kollarına girilerek salondan çıkarıldı. 
Mini Ada, üniversitelerimizden mezun olan AKINROBOTICS bünyesinde görevli mühendislerimiz tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından müşahede altına alındı. İlk uygulanan tedavi sürecinden sonra diğer robot arkadaşları tarafından ziyarette bulunulan robotumuza, Konya’mızın yerli ürünleri olan çikolata, süt, mevlana şekeri, etli ekmek, çiçekler, akü ve işlemciler hediye edildi.  Robotlar ile koyu bir sohbette bulunan Mini Ada’nın kendine gelir gelmez sorduğu ilk soru ise “Konyaspor’un durumu” ile “Şeb-i Arus Törenleri” oldu. Geçmiş olsun dileklerini kabul eden ve kendisine sunulan hediyelere kahkahalarla gülerek çok memnun olduğunu belirten Mini Ada’nın durumu her geçen gün iyiye giderken tedavisine de devam ediliyor. 
“Herkes senin için çok üzüldü, herkes seni çok seviyor” mesajları alan Mini Ada: “Bunları sahnelere ve meydanlara geri döndüğümde duymak isterim. Alkışlar gelişimim ve büyümemde büyük etken olacaktır. Robotik teknolojilerin iyileşmesi teknoloji yarışında ülkemin gücü olacaktır.” İfadelerini kullandı.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol