21 Haziran 2017 Çarşamba 22:02
Seo ne demektir?

Günümüzde web siteleri veya sayfalar trafiğini artırmak, diğer site ve sayfaların önüne geçmek için birçok yol izlemektedir. Reklam vererek tanıtım yazısı yayınlatarak ve arama motorlarında üst sıralara çıkmayı hatta en üst sıraya çıkmayı hedeflemektedirler. Bunun için yapılan tüm çalışmalara SEO denmektedir. Bildiğiniz gibi GOOGLE dünyadaki en iyi ve en çok kullanılan arama motorudur. Bu arama motorunda en üst sırada bulunmak site veya sayfa için çok güzel bir avantajdır.

Peki, bu arama motorunda üst sıraya gelmek için ne yapmak gerekmekte? İşte tam bu soru akla geldiğinde cevap olarak SEO diyoruz. Site içi, site dışı olmak üzere ikiye ayırabiliriz bunu. Site içi seo çalışmalarından söz edecek olursak; yaptığınız paylaşımlar, paylaştığınız yazılar veya fotoğraflar kesinlikle özgün ve ilgi çekici olmalıdır. Bu sizin aranma seviyenizi kesinlikle arttıracaktır. Sıkıcı olmayan paylaşımlar ve yazılar herkesin dikkatini çeker ve birçok kişi kazanabilir kazandıkça da yerinizi yukarı seviyelere taşıyıp rakiplerinizi arkada bırakabilirsiniz.

Peki, site dışı seo çalışmaları nedir, nasıl olmalıdır? Site dışı seo adından da anlaşıldığı gibi site dışında yapılan faaliyetler bütünüdür. Site dışı çalışma yaparken örnek verecek olursak Doğal olmayan veya zarar verici, görüntüyü bozan backlinklerden uzak durun. Eğer sitenize bir backlink alacaksanız kendi düzeyinizde veya daha üst düzey bir siteden backlink almanızı öneririm. Bu işlemde sizin sitenizi veya sayfanızı arama motorunda üst seviyelere çıkaracaktır.

Sonuca gelecek olarak SEO yani arama motoru optimasyonu kullanırken diğer site ve sayfalardan farklı olmak ve onlardan üstün olmak istiyorsanız. Site içi ve site dışı kullanımlara dikkat edilmeli ve özgün yazılar, paylaşımlar yapılmalıdır.

Son Güncelleme: 22.06.2017 03:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol